Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Eerste test / Coyote S: completer en nauwkeuriger

Geschreven door David Leclercq op

Coyote bracht een nieuwe radarverklikker op de markt, de S, die als grootste voordeel zijn ingebouwde camera heeft, ook wel bekend als een dashcam. Wij voelden het nieuwe toestel aan de tand.

We beginnen ons stilaan af te vragen of het succes van Coyote ooit zal afnemen. In België zijn al 560.000 van zijn 'kastjes' verkocht waarmee je verkeersinformatie in real time met alle andere gebruikers kan delen. Daarnaast hebben ook al 210.000 gebruikers de mobiele applicatie iCoyote gedownload. En daarmee is het nog niet gedaan, want het bedrijf hoopt op één miljoen gebruikers tegen eind 2016. De groei van Coyote is deels te danken aan zijn uitstekende productstrategie. Zo werden achtereenvolgens de V1, de V2, de nieuwe Coyote met aanraakscherm en recenter de Coyote GPS geïntroduceerd, waarbij die laatste de verkeerswaarschuwingen combineert met een navigatiefunctie. Eind dit jaar wordt de familie nog eens uitgebreid, deze keer met de Coyote S, waarvan we u na ongeveer één maand uitgebreid testen een verslag brengen.

Met een oog
Eerste vaststelling: de Coyote S is groter dan de nieuwe Coyote met aanraakscherm, met een schermdiameter van 4 in plaats van 3,2 duim. De resolutie werd uiteraard verhoogd om de beelden weer te kunnen geven van de camera die achteraan op het kastje is geplaatst en die steeds de laatste tien minuten van het traject opslaat, op voorwaarde uiteraard dat het toestel correct is geplaatst. De formule is interessant omdat je daarmee bij een ongeval met discussie door een tegenpartij het bewijs van de situatie kan aanvoeren. Alles wat langer dan tien minuten geleden gefilmd is, verdwijnt, tenzij u de beelden moet kunnen bijhouden (na bijvoorbeeld een ongeval). In dat geval kan je de laatste sequentie opslaan, iets wat je tot twee keer kan doen. Daarna is het nodig om de bestanden op een externe geheugenbron op te slaan. Als kers op de taart wordt bij het opslaan automatisch ook de locatie bijgehouden in het bestand, zodat alle twijfel wordt weggenomen. Een slim idee, dat ongetwijfeld een paar verzekeringsbedrijven zal interesseren. Een dergelijk product is in België nog niet verplicht, maar het zou op een dag wel kunnen komen, zoals nu al het geval is in Rusland. Coyote is er in elk geval klaar voor. En het doet nog meer, want de Coyote S kan ook werken in een modus met toegevoegde werkelijkheid. Dat betekent dat de weg voor de auto op het scherm wordt weergegeven en dat de gebruikelijke waarschuwingen over dat beeld heen worden getoond.

Meer functies
Technisch gezien is de Coyote S niet afgeleid van de Coyote met aanraakscherm, maar wel van de Coyote GPS. Daardoor kan je gebruik maken van de modus 'vooruitkijken' van die laatste, waarmee je in één oogopslag alle incidenten of nuttige waarschuwingen kan zien voor de komende 30 kilometer. Geniaal.

En daar houdt de Coyote S nog niet op, want hij geeft in deze vooruitkijkmodus rechtstreeks de verwachte verloren tijd weer in een file. Hij meet bovendien elke 100 meter en niet langer elke kilometer de vertragingen, zodat het toestel gevoelig preciezer is, temeer omdat het systeem zijn positie in de file kan bepalen en dus de verwachtte verloren tijd kan aanpassen. Net zoals bij de GPS wordt verder de verkeersdensiteit op het scherm weergegeven, maar niet langer met een thermometer en wel via een pijl die naar boven of naar beneden wijst naargelang de situatie. Bij dagelijks gebruik blijken deze kleine functies erg prettig en betekenen ze een echt pluspunt in vergelijking met de nieuwe Coyote. Omdat hij bovendien gemakkelijk afleesbaar is, wordt bovendien de tijd dat je afgeleid bent verminderd.

Ten slotte melden we nog dat de Coyote S meer waarschuwingsfuncties kent, want voortaan kan hij ook een wegdek in slechte staat melden, naast mistbanken, gladde wegen en, wat nog belangrijker is, spookrijders. In dat laatste geval wordt de informatie direct aan de wegpolitie doorgegeven.

Wij wisten de Coyote S bijzonder op prijs te stellen. Zelfs wanneer je de camerafunctie niet gebruikt, blijkt hij bijzonder volledig in zijn aanpak, terwijl hij bovendien ook gemakkelijker te gebruiken is dankzij fysieke knoppen onder het scherm, zoals in een Coyote V2. Daarmee moet iedereen zijn weg vinden in dit toestel. Voor ons is dit duidelijk de meest doordachte van alle Coyotes, temeer omdat hij u voor nare momenten kan behoeden dankzij zijn webcam. Smile!


Adviesprijs: 219 euro
Meer informatie en online bestellen op www.coyotesystems.be of in de Coyote Stores.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker

Beoordelingen

Laatste beoordelingen van eigenaars