Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Eerste test / Dacia Lodgy

De Dacia-familie breidt zich opnieuw uit met de komst van de Lodgy, een compacte eenvolumer die zijn nooit geziene interieurruimte en zeven volwaardige plaatsen aan een scherpe prijs koppelt.

Prijs
NB

Dacia breidt zijn gamma uit met de Lodgy. Deze compacte eenvolumer heeft alles om kroostrijke gezinnen te verleiden: een enorme interieurruimte, zeven volwaardige zitplaatsen en een scherpe prijs. In levenden lijve ziet de Lodgy er allesbehalve klein uit. Met zijn recordwielbasis van 2,81 meter (die van de Logan MCV) en een hoog dak garandeert de Lodgy een verbazingwekkende interieurruimte. Het plaatsaanbod volstaat dan ook ruimschoots om achterin comfortabel plaats te bieden aan drie of zelfs vijf volwassenen, want de tweede neerklapbare achterbank in de koffer (500 euro) is in geen geval enkel geschikt voor kinderen.

De Lodgy vertoont een stabiel en geleidelijk rijgedrag (maar het ESP is een optie van 300 euro), terwijl het werkingscomfort simpelweg indrukwekkend mag worden genoemd dankzij een ophanging die alle mogelijke wegoneffenheden erg goed verteert. De Lodgy leek ons ook gevoelig stiller dan de andere Dacia-modellen en dat is dan weer te danken aan het feit dat deze reiswagen maar liefst dertig procent meer isolatiemateriaal gebruikt dan de andere modellen. Beter konden we niet dromen, al steken de stroomlijngeluiden vanaf 120 km/h logischerwijze (opnieuw) de kop op.

De Lodgy pakt uit met een indrukwekkende reeks kwaliteiten: het uitzonderlijke plaatsaanbod, de zeven volwaardige zitplaatsen, de sterk uitgebreide uitrusting (gps met aanraakscherm, snelheidsregelaar, parkeersensoren), het degelijke weggedrag en het hoogstaande comfort zijn stuk voor stuk argumenten waarmee hij zijn concurrenten het leven zuur zal maken. En dan zwijgen we nog over het feit dat hij de helft goedkoper is dan een klassieke eenvolumer...

U kunt de Eerste Test van de Dacia Lodgy nalezen in AutoGids 848 van 3/5/2012.

In dit artikel : Dacia, Dacia Lodgy

Tests

Onze tests

De concurrenten

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker