Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Eerste test / Hyundai Veloster 1.6 Turbo

Vorig jaar kwam Hyundai voor de dag met een origineel concept, de Veloster, een coupé met drie deuren. Dankzij drukvoeding krijgt die nu de prestaties die zijn sportieve looks beloven.

Prijs
NB

Net als de reeds beschikbare atmosferische versie zal de Veloster Turbo verkrijgbaar zijn met twee versnellingsbakken, maar in dit geval wel een manuele versnellingsbak met zes verhoudingen (in plaats van vijf) en een zestrapsautomaat (tegenover een gerobotiseerde bak met dubbele koppeling, die het turbokoppel niet aankan). Deze automaat is voorzien van korte verhoudingen en levert dan ook betere prestaties dan de manuele bak, maar ook een gemiddeld normverbruik dat 0,8 liter hoger ligt (7,7 tegenover 6,9 l/100 km). Uiterlijk vertoont de turboversie niet echt ingrijpende veranderingen.

Tijdens een korte eerste kennismaking konden we vaststellen dat de auto (voorzien van de manuele bak) zich heel soepel en schakellui laat rijden, maar dat er indien gewenst (en mits terugschakelen) behoorlijk wat optrekvermogen voorhanden is, zodat je een temperamentvoller rijstijl kan aanhouden die beter overeenstemt met de looks van de Veloster. De ophanging leek ons niet te hard, maar ook niet meer ondergedempt zoals op de atmosferische versie.

Met een steeds grotere modellenportfolio weet Hyundai - dat toch in de top vijf van 's werelds grootste constructeurs staat - de marktniches goed af te tasten en op te vullen. Voor de wat sportievere bestuurder die eens iets anders wil, is deze drukgevoede Veloster een interessante aanvulling.

In dit artikel : Hyundai, Hyundai Veloster

Tests

Onze tests

De concurrenten

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker