Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Eerste test / Kia Pro_Cee'd

De driedeursversie van de Kia Cee'd heet opnieuw Pro-Cee'd en moet het merkimago dynamiseren. In afwachting van het zware geweld, dat deze zomer volgt met de drukgevoede Pro-Cee'd GT.

Prijs
NB

Na de vijfdeursberline en de break Sportswagon doet nu dus de driedeurs zijn intrede. Uiteraard is die nauw afgeleid van de berline. Het interieur doet vertrouwd aan: het dashboard is identiek aan dat van de gewone Cee'd, net als de instrumenten, de uitrusting en de afwerkingskwaliteit, die simpelweg onberispelijk is. De instap naar achteren verloopt uiteraard moeilijker dan in de vijfdeurs, maar de achteruitgeschoven B-stijlen en de ver naar voren verschuifbare voorstoelen maken een en ander goed. Als je eenmaal achterin bent geraakt, zit je vrij goed, al mag je er wel niet aan claustrofobie lijden, want de achterste glasoppervlakken zijn uiterst beperkt.

Vanaf de eerste meters onderscheidt de Pro-Cee'd zich door zijn comfort. De 1.6 GDi van 135 pk is een aangename krachtbron, die echter wat respons mist. Het probleem zit hem in zijn koppel, dat sowieso al niet bijster indrukwekkend is en bovendien pas vrijkomt hoog in de toeren (4.850 o/m). Het lage gewicht van dit motorblok is dan weer een voordeel op bochtige trajecten, waar deze Pro-Cee'd misschien nooit echt speels wordt, maar wel geruststellend en efficiënt rijdt en lastwissels met een zeker gemak verteert. De 1.6 CRDi van 128 pk heeft uiteraard niet de mooie klank van de GDi. Wel is hij vanzelfsprekend zuiniger en krachtiger bij lage toerentallen, maar hij rijdt ook een tikkeltje plomper, als gevolg van de extra kilo's die op de voortrein rusten, en van een schokdemping die iets minder geslaagd lijkt.

De Pro-Cee'd, die niet uitzonderlijk speels is, maar wel degelijk afgewerkt en knap getekend, illustreert nog maar eens de steile opmars van Kia, die binnenkort een - voorlopig - hoogtepunt zal bereiken in de Pro-Cee'd GT.

U kunt de Eerste Test van de Kia Pro-Cee'd nalezen in AutoGids 873 van 17/4/2013.

In dit artikel : KIA, KIA Ceed

Tests

Onze tests

De concurrenten

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker