Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Eerste test / Maserati GranTurismo Sport

Maserati vervangt zijn coupé GranTurismo S door de versie Sport, met de look van de briesende MC Stradale én een V8-motor die onder handen werd genomen en daarbij wat potenter werd.

Prijs
NB

Bij Maserati gaat de aandacht uit naar de coupé GranTurismo, en dan met name naar de S-variant, die werd omgedoopt tot Sport en waarvan de wijzigingen duidelijk geïnspireerd zijn op de vorig jaar voorgestelde radicale versie MC Stradale. Terwijl de traditionele GranTurismo ongewijzigd blijft, erft de Sport-versie de stroomlijnkit van die supersportieve versie, die meer downforce verzekert bij hoge snelheid (bij 200 km/h 25 procent extra vooraan en 50 procent achteraan). Ook het interieur evolueert, weliswaar niet zo sterk als verwacht - we denken met name aan de ondertussen voorbijgestreefde multimediauitrusting. Wel werden de stoelen volledig hertekend.

De nieuwe stoelen en het nieuwe stuurwiel zorgen duidelijk voor een andere interieursfeer. Eentje die knusser is, intimistischer ook, waardoor je als bestuurder meer op de rijervaring gericht raakt. Die indruk wordt onmiddellijk bevestigd zodra je de V8 start: de uitlaatklank is nadrukkelijker aanwezig dan voordien. En dat is best aangenaam. Hoewel deze GranTurismo het achtervoegsel Sport kreeg, blijft hij ondanks zijn twintigduimvelgen toch erg comfortabel. Wanneer je er de pees oplegt, is de GranTurismo Sport een waar genot: hij duikt van de ene bocht naar de andere, waarbij hij perfect laat aanvoelen wanneer hij gaat uitbreken. De V8 zingt ondertussen bij alle toerentallen dat het een lieve lust is.

De op de MC Stradale geïnspireerde visuele aanpassingen liegen er niet om: de GranTurismo Sport is nog altijd gebouwd rond zijn motor. Een weelderige krachtbron, die niet alleen potenter werd, maar ook (een beetje) zuiniger en die ons hart nog altijd op hol doet slaan. Een bijzonder geslaagde update dus...

U kunt de Eerste Test van de Maserati GranTurismo Sport nalezen in AutoGids 851 van 13/6/2012.

In dit artikel : Maserati, Maserati GranCabrio

Tests

Onze tests

De concurrenten

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker