Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Eerste test / Mercedes B-Klasse

Wellicht niet geheel toevallig een paar maanden nadat BMW zijn 2-Reeks Active Tourer heeft gelanceerd, komt Mercedes met een facelift én een volledig elektrische versie voor zijn B-Klasse.

Prijs
NB

De B-Klasse Electric Drive krijgt dezelfde elektromotor als de Tesla Model S, maar dan elektronisch toegeknepen tot 180 pk en 340 Nm. Dat volstaat voor een spurt van 0 naar 100 km/h in 7,9 seconden... als het asfalt er goed bij ligt, want zoals we zelf mochten ervaren tijdens deze presentatie, hebben de voorwielen het niet altijd even gemakkelijk om het onmiddellijk beschikbare koppel te verteren. Mercedes belooft een rijbereik van 200 kilometer, maar met een accu van 28 kWh (overgenomen van de vorige, als beperkte reeks gebouwde elektrische B-Klasse en ook door Tesla ontwikkeld) lijkt ons dat bijzonder optimistisch en zouden we eerder op 130 tot 150 kilometer rekenen.

Voor klanten met range anxiety is er gelukkig meer dan keuze genoeg, met liefst vijf dieselversies en evenveel benzines, en vermogens van 90 tot 211 pk. Voor wie toch ecologisch wil zijn, maar nog niet de stap wil zetten naar een elektrische aandrijving, is er nog de B 200 Natural Gas. Wij vonden trouwens dat de aardgasversie het comfortabelst rijdt, terwijl de conventionele Mercedes B-Klasses iets stugger zijn. De B-Klasse wordt standaard geleverd met de stadsremhulp Collision Prevention Assist, die de bestuurder waarschuwt voor een nakende aanrijding en het remcircuit onder druk zet voor een maximale vertraging indien nodig. Daarnaast wordt het optionele multimediascherm groter en is de resolutie gevoelig toegenomen. Dat is wel zo handig nu Mercedes de mogelijkheid biedt om het internet op te gaan, om bijvoorbeeld toeristische of gastronomische tips op te pikken in de omgeving van waar je je bevindt.

De B-Klasse krijgt een nieuw gezicht, dat nauwer aansluit bij recente producten van het gamma. Dat gaat gepaard met een ambitieus palet aan veiligheidssystemen, een vooruitstrevende connectiviteit en een erg rijk motorenpalet, met zelfs een elektrische versie en een aardgasvariant. Alleen jammer van de beperkte moduleerbaarheid...

U kunt de Eerste Test van de Mercedes B-Klasse nalezen in AutoGids 914 van 12/11/2014.

Tests

Onze tests

De concurrenten

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker