Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Eerste test / Nissan Note

In Nissans B-segmentstrategie bekleedt de Note een centrale plaats, maar tot nu toe was dat er amper aan te merken. De grondig herwerkte tweede generatie wil absoluut beter doen.

Prijs
NB

De Note heeft altijd een deel van zijn organen gedeeld met de Renault Clio en Grand Modus. De nieuwe generatie behoudt de wielbasis van 2,6 meter rond, maar zijn naakte kooi weegt 55 kilo minder, zonder aan stijfheid in te boeten. Het koetswerk pakt voortaan uit met vloeiende, ononderbroken lijnen, die zich vertalen in een met 5 procent verbeterde stroomlijncoëfficiënt: 0,30, een record in deze categorie. Niet alleen de stijl, maar ook de proporties wijzigden. De 30 millimeter die verdwenen bij de voorste overhang, komen er bij de achterste bij, zodat de minimuminhoud van de koffer van 280 naar 295 liter stijgt, of zelfs 325 als je de ruimte onder de koffervloer meerekent. De verschuifbare achterbank, die inbegrepen is in het Family Pack, zorgt desgewenst voor 86 liter bijkomende bagageruimte.

De Note is een voorbeeldige 'stadsgezinswagen' geworden dankzij zijn 640 millimeter aan knieruimte op de achterbank, die je vlot bereikt dankzij de over 90 graden openende achterportieren. Zowel in de stad als op de buitenwegen zet de kleine eenvolumer van Nissan de toon wat spaarzaamheid en emissie betreft. Elke motor is voorzien van een stop-startsysteem.

Hij werpt zich op als de beste leerling op veiligheidsvlak door steeds uit te pakken met een avant-gardistische voorziening die zelfs uniek is voor een instapmodel. Echt vermeldenswaard is het Safety Shield, een pakket dat een dodehoekcontrole, een spoorassistent en een waarschuwingssysteem voor bewegende voorwerpen achter de auto omvat. Deze derde functie maakt gebruik van de AVM (een achteruitrijcamera). Het oog van de hoofdcamera reinigt en droogt zich overigens vanzelf.

U kunt de Eerste Test van de Nissan Note nalezen in AutoGids 880 van 24/7/2013.

In dit artikel : Nissan, Nissan Note

Tests

Onze tests

De concurrenten

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker

Beoordelingen

Laatste beoordelingen van eigenaars