Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Eerste test / Opel Insignia Country Tourer

De Opel Insignia kreeg er samen met zijn recente facelift een allewegenversie bij met de naam Country Tourer. Die wil in de eerste plaats een chique topversie zijn van het Opel-gamma.

Prijs
NB

Getrouw aan de voorschriften in het segment van de allewegenbreaks krijgt de Opel Insignia Country Tourer dorpels en wielkasten van zwart plastic, naast bodembeschermingsplaten, dikkere bumpers met achteraan een dubbele uitlaat en een bodemvrijheid en veerwegen die met 2 centimeter toenamen. Hij erft de gestuurde schokdemping FlexRide en vierwielaandrijving. De Haldex-koppeling kan de koppelverdeling tussen de assen laten variëren van 0 tot 100 procent naargelang van de gripomstandigheden. Als aanvulling daarop is de achteras uitgerust met het elektronische differentieel eLSD, dat het koppel versluist naar het wiel met de meeste grip.

Om ons te vergewissen van het voordeel qua actieve veiligheid dat deze overbrenging biedt, trokken we enkele weken terug naar Oostenrijk, waar Koning Winter had gezorgd voor een mooi wit tapijt. De Country Tourer is enkel verkrijgbaar met de krachtigste motoren en wij namen voor de gelegenheid het stuur van de 2.0 T, een benzineviercilinder met 250 pk. Na enkele voorzichtige verkenningsrondes gaat het tempo gauw de hoogte in. De vierwielaandrijving in combinatie met sneeuw banden biedt een verbluffende trekkracht, en al snel schakelen we de trekkracht- en stabiliteitscontrole uit. Onze Insignia laat zich moeilijk op een fout betrappen, maar de eerlijkheid gebiedt ons te melden dat het ESP zelfs wanneer het zogezegd uitgeschakeld is, toch nog tussenbeide komt, zij het alleen veel later. Daarmee kun je al eens een potje glijden, terwijl je toch nog beschermd bent. Frustrerend voor sommigen, maar erg geruststellend voor de gewone stervelingen.

Met de Insignia Country Tourer volgt Opel een formule die andere constructeurs eerder al met succes toepasten. Gelukkig is deze stoer aangeklede en wat hoger op zijn poten staande break ook uitgerust met vierwielaandrijving en een sperdifferentieel, zodat hij niet alleen maar doet alsof, maar werkelijk prat kan gaan op een grotere veelzijdigheid.

U kunt de Eerste Test van de Opel Insignia Country Tourer nalezen in AutoGids 892 van 10/1/2014.

In dit artikel : Opel, Opel Insignia

Tests

Onze tests

De concurrenten

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker