Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Eerste test / Peugeot 2008

Met de 2008 speelt Peugeot in op de nog vrij recente trend van de kleine cross-over. De Fransen hebben daarbij hun huiswerk goed gemaakt en kwamen met een geslaagd concept voor de dag.

Prijs
NB

Omdat PSA, het moederbedrijf van Peugeot, financieel in een lastig parket zit, wekt het geen verbazing dat de Fransen voor de ontwikkeling vertrokken zijn van een bestaand platform, dat van de 208 in dit geval. Twee derde van de onderdelen hebben beide modellen gemeenschappelijk, maar daarvan zijn enkel de buitenspiegels, de voorruit en het dashboard zichtbaar. En dan nog: voor het dashboard zijn bewust mooiere materialen gekozen, wat een wereld van verschil maakt tegenover de hier en daar wat plastiekerig afgewerkte 208.

We beginnen de testritten met een 2008 1.6 e-HDi 112. Bij de eerste kilometers, die ons onmiddellijk naar een snelweg leiden, valt onmiddellijk het hoge comfortpeil op. Motorgeluiden zijn goed gedempt, de stoelen zitten uitstekend en de filtering van de ophanging is zeer goed op de Elzasser wegen, die nochtans gehavend uit de lange winter zijn gekomen. Ook het Belgische wegennet mag met andere woorden geen probleem vormen voor deze cross-over. Na een uurtje op allerlei snelwegen komen we in de uitlopers van de Vogezen terecht, waar de wegen bochtig naar believen zijn. En ook daar stelt de 2008 niet teleur, integendeel. Deze kleine Fransman blijkt heel wat rijplezier te bieden, dankzij een uitstekend afgestelde schokdemping, die alle wegoneffenheden perfect verteert.

Peugeot is met de 2008 niet de eerste om het jonge segment van de kleine crossovers te betreden, maar de Fransen hebben hun langere aanloop goed gebruikt. Het kleine baasje rijdt namelijk tegelijk dynamisch en comfortabel, is ruim, mooi afgewerkt en relatief betaalbaar. Dankzij het optionele Grip Control kan hij zelfs een minimum aan offroadcapaciteiten naar voren schuiven.

U kunt de Eerste Test van de Peugeot 2008 nalezen in AutoGids 876 van 29/5/2013.

In dit artikel : Peugeot, Peugeot 2008

Tests

Onze tests

De concurrenten

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker

Beoordelingen

Laatste beoordelingen van eigenaars