Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Eerste test / Toyota Yaris

De derde generatie van de Yaris is halverwege zijn carrière en onderging dus een verjongingskuur. Daarbij neemt de Toyota uiterlijk het kruismotief van de nieuwe kleine Aygo over.

Prijs
NB

De Yaris aapt voortaan de van een X-motief voorziene neus na van de nieuwe Aygo en neemt daarvan ook de volledig herwerkte 1.0-driecilinder over. Ook het chassis evolueert, want dat wordt 20 procent stijver dankzij een versteviging van het schutbord en de middentunnel. Naast een nieuwe torsieas achteraan krijgt de gefacelifte Yaris andere, meer geavanceerde schokdempers. Die bieden een uitstekende koetswerkondersteuning en maken het mogelijk om soepeler veren te gebruiken, zodat het ophangingscomfort erop vooruitgaat. Het geheel is coherent, maar een beetje stug gezien de gezins- en stadsgerichte roeping van het model.

Het interieur wint aan kleur met de diverse uitrustingsversies, maar evolueert vormelijk maar weinig. Het geniet wel een betere geluiddemping. Om dat te bereiken werd de isolatie van het dashboard en de deurpanelen verbeterd en is de uitlaatlijn herwerkt. Het multimediasysteem wordt verrijkt met nieuwe functies. Je kan je smartphone synchroniseren zodat je die volledig kunt bedienen via het aanraakscherm, dat trouwens vergroot werd van 5 naar 7 duim en een betere resolutie biedt. Wanneer je er nog navigatie aan toevoegt, wordt het Toyota Touch 2 & Go nog aangevuld met de functie Toyota Online, dat je toegang geeft tot verschillende onlinediensten. Verder maken twee nieuwe apps hun opwachting: de webradio Aupeo en het bekende Coyote-systeem.

De Yaris kreeg een frissere stijl en zet zijn carrière verder door op alle vlakken vooruitgang te boeken: hij is zuiniger, dynamischer en beter geluidgedempt en werd ook moderner op het vlak van connectiviteit. Met deze update moet hij in alle schoonheid verder kunnen.

U kunt de Eerste Test van de Toyota Aygo nalezen in AutoGids 908 van 20/8/2014.

In dit artikel : Toyota, Toyota Yaris

Tests

Onze tests

De concurrenten

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker