Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Alfa Romeo Giulietta TCT

Geschreven door Olivier Duquesne op 07-10-2011

De Alfa Romeo Giulietta is voortaan verkrijgbaar met de gerobotiseerde versnellingsbak TCT. Deze optie wordt aangeboden met de 1.4 TB MultiAir-motor en de 2.0 JTDM.

De Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MultiAir (benzine) met 163/170 pk en de even krachtige 2.0 JTDM (diesel) kunnen voortaan als optie worden gekoppeld aan een gerobotiseerde versnellingsbak met dubbele, droge koppeling en zes versnellingen. Die kan de volgende versnelling al klaarzetten terwijl de vorige nog is aangekoppeld. In combinatie met een stop-startsysteem laat deze vondst het verbruik en de CO2-uitstoot dalen. Voor de benzinemotor wordt een winst van 16 g/km (CO2) gemaakt, van 137 naar 121 g/km, de diesel zakt met 5 gram, van 124 naar 119 g/km.

Om onnodige schakelmanoeuvers te vermijden en om de verlangens van de bestuurder te voorspellen communiceert de versnellingsbak met de stuurinrichting, de remmen, het gaspedaal, het DNA-systeem, het stop-start, het ABS, de motor en een hellingshoeksensor. Hoe dan ook kan de bestuurder steeds zelf ingrijpen via schakelhendels aan het stuur. In combinatie met de 1.4 kost hij 26.190 euro, voor een diesel met TCT betaal je 27.990 euro.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten