Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Aston Martin Virage

Geschreven door Olivier Duquesne op 23-02-2011

Aston Martin breidt zijn gamma uit met de Virage, die er direct als coupé en als cabriolet is. De nieuwe sportwagen komt in de prijslijst tussen de DB9 en de Virage en wordt onthuldt in Genève.

De naam Virage komt terug naar Aston Martins gamma. De coupé Virage en de cabriolet Virage Volante passen in het gamma tussen de DB9 en de DBS. Zijn zesliter-V12 ontwikkelt 497 pk (365 kW) en 570 Nm. De aandrijving van de achterwielen geschiedt via een zestrapsautomaat (Touchtronic II). De ingenieurs hebben hun uiterste best gedaan om een optimale statische gewichtsverdeling (50/50) te kunnen bieden.

Ondanks de agressieve neus betekent de Virage allesbehalve een stijlbreuk met het bekende Aston Martin-design, dat liever vasthoudt aan zijn succesvolle look. De auto krijgt standaard koolstofkeramische remschijven (CCM of Carbon Ceramic Matrix), die het remvermogen vergroten en het gewicht reduceren. De adaptieve schokdemping is volledig nieuw en biedt twee programma's: Normal en Sport. Elk programma heeft nog eens vijf aparte trappen om het rijgedrag volledig naar wens in te kunnen stellen.

Ook volledig nieuw is het geïntegreerde navigatiesysteem met een scherm van 6,5 duim. Het is ontwikkeld in samenwerking met Garmin en maakt komaf met het voorbijgestreefde systeem van Volvo dat Aston tot op heden gebruikte. De bediening gaat via een joystick op de middentunnel. Het audiosysteem heeft een vermogen van 700 Watt, is uitgerust met Dolby® Pro Logic II en is compatibel met iPod en Bluetooth. Zowel de Virage als de Virage Volante zijn verkrijgbaar vanaf het moment dat het salon van Genève (3-13 maart) zijn deuren opent.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten