Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Aston Martin Vulcan: optreden op Goodwood

Geschreven door Olivier Duquesne op 29-06-2015

De productie van een (erg) beperkte reeks van de Aston Martin Vulcan start. Na een statische voorstelling van een prototype in Genève reed het model zijn eerste rondes voor een publiek in Goodwood.

Aston Martin koos het Festival of Speed in het Britse Goodwood om zijn Vulcan tot uitbarsting te brengen. Het publiek op het voormalige vliegveld in West Sussex kon op 26 tot 28 juni zijn atmosferische 7.0-V12 met 800 pk horen brullen en zingen. Zijn koetswerk in koolstofvezel geeft hem de uitstraling van een roofdier en buitengewone prestaties: 0 naar 100 km/h in 3,0 seconden en een topsnelheid van meer dan 360 km/h. De tweezitter is niet straatlegaal, maar we kunnen u toch een klein smaakje geven via de onderstaande video.


Opleiding verplicht

De Vulcan is dus enkel bestemd voor Gentlemen Drivers die zin hem om hun speeltje op het circuit uit te laten. Slechts 24 klanten krijgen het voorrecht om 2,5 miljoen euro te mogen neertellen en hun racepak en helm uit de kast te halen om de volledige furie van het beest te ontketenen. Buiten een sperdifferentieel en Brembo-remmen met koolstofkeramische schijven van 380 millimeter vooraan en 360 millimeter achteraan heeft de auto nauwelijks rijhulpsystemen, maar hij staat wel op een dynamische ophanging Multimatic met verstelbare schokdempers. Om het beest optimaal onder controle te kunnen houden, heeft Aston Martin een scholingsprogramma gepland, in combinatie met georganiseerde uitstapjes naar diverse circuits in de wereld.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten