Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Bentley cabriolet Supersports Ice Speed Record

Geschreven door Olivier Duquesne op 28-02-2011

De Bentley Continental Convertible Supersports "Ice Speed Record" verwijst naar het recente wereldrecord dat de Britse constructeur op zijn naam wist te schrijven. Maar hij is vooral uitzonderlijk krachtig.

De Bentley Continental Convertible Supersports "Ice Speed Record" is de meest extreme cabriolet van de Britse constructeur. Hij wordt aandreven door een twinturbo-W12 van zes liter, die 640 pk (471 kW) en 800 Nm ontwikkelt. Het extra vermogen van de twaalfcilinder ten opzichte van een 'gewone' Continental is te danken aan een nieuwe regeling van de luchtinlaat en de tussenkoeler en aan de verminderde tegendruk in de uitlaatlijn. De krachtsontplooiing van de motor wordt in goede banen geleid door een ZF-zestrapsautomaat. De sprint naar 100 km/h duurt slechts 4 seconden, 5,4 seconden later tikt hij al de 160 km/h aan.

Net zoals de rest van het Bentley-gamma kan de motor zowel pure benzine verbranden als een mengeling daarvan met bio-ethanol, tot een maximumverhouding van 85 procent alcohol (E85). Pirelli ontwikkelde banden in de maat 275/35 ZR20 voor deze beperkte reeks. Achter de twintigduimvelgen schuilen uiteraard koolstofkeramische remschijven met een gigantische diameter (420 millimeter vooraan, 356 millimeter achteraan), die worden aangegrepen door klauwen met acht zuigers. Het specifiek aangeklede interieur krijgt een infotainmentsysteem met een aanraakscherm van acht duim. Voor de speciale reeks werden drie nieuwe lakkleuren ontwikkeld: Beluga, Quartzite en Arctica White. De Dark Grey Metallic kap bestaat uit drie lagen composietmateriaal.

Van deze extreme cabrio, die vandaag in Genève is onthuld, worden slechts 100 exemplaren gebouwd. Zijn naam “Ice Speed Record” verwijst naar een geslaagde recordpoging van Bentley met een zo goed als standaard versie van deze auto. De coureur Juha Kankkunen wist de vierwielaangedreven Continental Supersports over de bevroren Baltische Zee in Finland op te jagen tot een snelheid van 330,695 km/h (205,48 mph).

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten