Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Bentley Continental GT en GTC V8 S

Geschreven door Olivier Duquesne op 03-09-2013

De Bentley Continental GT en GTC V8 krijgen een nieuwe variant, de S. hun 4.0-V8 biturbo piekt op 528 pk. Het chassis is verlaagd en de ophanging werd herijkt om de auto sportiever te maken.

De Bentley Continental GT V8 S en zijn cabrioletafgeleide GTC V8 S worden voorgesteld op het salon van Frankfurt (12-22 september) alvorens ze begin volgend jaar op de markt komen. Ze vormen een sportieve afgeleide van de GT(C) V8. De biturbo-V8 van vier liter is herwerkt en levert 528 in plaats van 507 pk, terwijl het koppel met 20 Nm toeneemt tot 680 Nm. De V8 blijft gekoppeld aan een ZF-achttrapsautomaat, maar de verhoudingen daarvan zijn wel ingekort. Bovendien biedt de versnellingspook voortaan een S-stand. Die stelt het opschakelen uit en laat de bak sneller schakelen.

Verder hebben de ingenieurs uit Crewe het onderstel met 10 millimeter verlaagd. De veren en dempers zijn stugger gemaakt en het stuur is anders afgesteld om de auto een sportievere inborst te geven. De coupé spurt in S-vorm naar 100 km/h in 4,5 seconden, tegenover 4,8 seconden voor de standaardversie, en haalt een topsnelheid van 309 km/h. De GTC doet over dezelfde oefeningen 4,7 tellen en 307 km/h. Bentley geeft verder aan dat beide modellen meer dan 800 kilometer kunnen afleggen tussen twee tankstops dankzij hun tank van 90 liter en hun normverbruik van respectievelijk 10,6 (GT V8 S) en 10,9 l/100 km (GTC V8 S). Dat levert hen een CO2-uitstoot op van 246 en 254 g/km.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten