Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Bentley Continental GT Speed

Geschreven door Olivier Duquesne op 20-06-2012

Op het Festival of Speed in Goodwood onthult Bentley de Continental GT Speed. Die 625 pk sterke coupé haalt 329 km/h, de hoogste topsnelheid ooit voor een productiemodel van Bentley.

De Bentley Continental GT Speed is uitgerust met een 625 pk en 800 Nm sterke variant van de 6.0 W12 biturbo. In tegenstelling tot de standaard GT met W12 heeft de ZF-automaat van de Speed niet zes maar acht verhoudingen. De sprint naar 100 km/h zou slechts 4,2 seconden duren. Maar Bentley is er vooral trots op dat de vierwielaangedreven luxecoupé een topsnelheid haalt van 329 km/h, want daarmee is hij de snelste productieauto ooit in de geschiedenis van de Britse edelconstructeur.

De ingenieurs hebben de ophanging en het stuur aangepast aan het snelheidspotentieel. Zo staat hij dichter bij de grond en is hij op 21-duimvelgen gemonteerd met hogeprestatiebanden van Pirelli (PZero) in de maat 275/35 R21. In het handgemaakte interieur gebruiken de ambachtslui van Bentley natuurlijke materialen van hoge kwaliteit. Hij wordt voorgesteld aan het publiek tijdens het Goodwood Festival of Speed, dat plaats vindt van 29 juni tot 1 juli. In oktober komt hij op de markt.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten