Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Bentley Mulsanne Speed haalt meer dan 300 km/h

Geschreven door Olivier Duquesne op 16-09-2014

Bentley pakt in Parijs uit met een extra krachtige Mulsanne, de Speed. De prestigieuze Brit kan een topsnelheid van 305 km/h halen.

Op het autosalon van Parijs (4-19 oktober) pakt Bentley uit met de Mulsanne Speed. Om hem te herkennen, moet je kijken naar de dubbele uitlaat en de zwarte accenten op het koetswerk. Maar alles gebeurt in feite onder de motorkap. De 6,75 liter grote biturbo-V8 wordt opgedreven tot 537 pk (+ 25 pk) en 1.100 Nm (+ 80 Nm). Bovendien is de achttrapsautomaat geherprogrammeerd. Met al dat zware geschut krijgt de luxetank machtige prestaties, met een sprint van 0 naar 100 km/h in 4,9 seconden en een topsnelheid van 305 km/h.

Verder meldt de constructeur fier dat de efficiëntie van de V8, waarvan de helft van de cilinders kan worden uitgeschakeld, is verbeterd, zodat het verbruik met zo'n 13 procent daalt en het rijbereik met 80 kilometer toeneemt. Toch drinkt hij nog steeds 14,6 l/100 km op de Euronormcyclus en stoot hij elke kilometer 342 gram CO2 uit. Die dorst zal nog stevig toenemen wanneer je de nieuwe S-stand kiest, die het motortoerental steeds boven de 2.000 o/m houdt om de twee turbo's optimaal te kunnen benutten. Het chassis van de Mulsanne kent verder een S-stand die de luchtvering stugger maakt. De Mulsanne Speed komt in de winter van 2015 op de markt.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten