Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / BMW 1-Reeks krijgt opvallende facelift

Geschreven door Olivier Duquesne op 16-01-2015

De BMW 1-Reeks is uiterlijk grondig opgefrist. De Duitse constructeur heeft daarnaast nog de motoren en de online diensten van zijn compacte drie- en vijfdeurs onder handen genomen.

BMW voelt voor zijn 1-Reeks de hete adem van de Mercedes A-Klasse in de nek en geeft hem daarom een facelift. Daarbij verandert de auto vrij stevig aan alle zijden. Vooraan heeft hij voortaan led-dagrijlichten, terwijl de achterlichten een L-vorm krijgen. Het pakket aan rijhulpsystemen is gemoderniseerd. Zo kan hij worden besteld met een actieve snelheidsregelaar die voortaan tot stilstand werkt en wordt parkeren vergemakkelijkt via een leger aan camera's en duidelijke hulplijnen op het boordscherm.

De berline blijft een achterwielaandrijver, tenzij wanneer de optionele vierwielaandrijving wordt besteld. In de neus liggen nieuwe drie- en viercilinders, en voor de M 135i zelfs een zespitter met meer vermogen. De 116d Efficient Dynamics Edition levert nog steeds 116 pk, maar gebruikt voortaan een 1.5-driecilinder in plaats van een 1.6-vierpitter. Het normverbruik daalt daardoor tot 3,4 l/100 km, de CO2-uitstoot naar 89 g/km. De 'gewone' 116d met hetzelfde vermogen gaat naar 97 g/km. De 118d ziet het vermogen van zijn tweeliter stijgen tot 150 pk, de 120d tot 190 pk en de 125d ontwikkelt 224 pk.

Op benzinevlak verdwijnt de 114i ten voordele van een 1.5-driecilinder met de naam 116i met 109 pk. De 118i wordt afgeknepen tot 136 pk om de plaats in te nemen van de oude 116i. De 120i ontwikkelt 177 pk, de 125i blijft op 218 pk. Topversie M 135i wint 6 pk en biedt voortaan 326 pk. Alle motoren worden ofwel met een manuele zesversnellingsbak, ofwel met een achttrapsautomaat gecombineerd. De vierwielaandrijving xDrive wordt aangeboden op de M 135i, de 120d en de 118d.

Verder krijgen alle 1-Reeksen voortaan standaard een sim-kaart aan boord. Daarmee kunnen automatisch de nooddiensten worden gecontacteerd en kan je gebruik maken van de BMW TeleServices. De telefoonkaart dient ook om op het internet te surfen, waar je onder meer toegang hebt tot BMW Online, verkeersinfo in real time (RTTI of Real Time Traffic Information) en muziekstreamdiensten. Wie het Professional-navigatiesysteem bestelt, krijgt bovendien gratis online kaartupdates. Je kan ook smartphone-applicaties krijgen die via de auto kunnen worden bediend. Al die online diensten zijn de eerste drie jaar gratis voor de klant.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten