Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / BMW 2-Reeks Active Tourer

Geschreven door Olivier Duquesne op 14-02-2014

De BMW 2-Reeks Active Tourer, die in Genève onthuld zal worden, is de eerste eenvolumer van de Beierse constructeur en... een voorwieltrekker. In de neus liggen drie- en viercilinders.

De 2-Reeks Active Tourer betekent voor BMW een dubbele mijlpaal: niet alleen is dit de eerste compacte eenvolumer van het merk, hij schakelt ook over op voorwielaandrijving. Daarvoor rust hij op een nieuw platform, dat ook door andere modellen zal worden gebruikt. Het is meteen duidelijk dat de Active Tourer de Mercedes B-Klasse in het vizier heeft: met zijn 4.342 millimeter is hij slechts 17 millimeter korter dan de B-Klasse, maar de wielbasis is identiek (2,67 meter). De BMW is met 1,80 meter zelfs iets breder (14 millimeter), maar vooral hoger (1.586 tegenover 1.557 millimeter).

Het interieur staat volledig in het teken van de moduleerbaarheid, met een achterbank in drie delen (in 40/20/40-verhouding) die afzonderlijk verschuifbaar en neerklapbaar zijn. Op die manier varieert de kofferinhoud van 468 tot 1.510 liter. Door de voorste passagiersstoel neer te klappen is het mogelijk om voorwerpen tot 2,40 meter lang mee te nemen. De optionele gemotoriseerde kofferklep (voor een extra meerprijs te bedienen via een voetbeweging) vergemakkelijkt het in- en uitladen nog. Verder in de optielijst vind je nog tal van rijhulpsystemen, gaande van een automatische parkeerassistent tot een voetgangerdetectie met automatische noodremfunctie. Daarnaast is er nog een fileassistent, die de Active Tourer tot een snelheid van 40 km/h autonoom kan laten rijden.

De voorwielen worden aangedreven door dwars voorin gelegen turbomotoren. Bij de lancering zal het gamma beginnen bij de 218i: een 1,5 liter grote driecilinder, goed voor 136 pk. Daarnaast omvat de catalogus ook nog een 225i, met een 2.0-viercilinder van 231 pk, standaard uitgerust met een achttrapsautomaat. Er is ook al meteen één diesel beschikbaar: de 218d, met een 2-liter van 150 pk. Die zelfontbrander verbruikt officieel gemiddeld slechts 5 l/100 km (109 g/km CO2). Andere motoren volgen later, net als vierwielaandrijving. De 2-Reeks Active Tourer beleeft zijn publieksdebuut op het salon van Genève (6 tot 16 maart).

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten