Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / BMW 2-Reeks Cabrio moet 1-Reeks doen vergeten

Geschreven door Olivier Duquesne op 10-09-2014

Na de coupéversie ontdekken we vandaag de cabrioletafgeleide van de BMW 2-Reeks. Hij is iets langer dan zijn voorganger 1-Reeks Cabrio en biedt nog steeds plaats aan vier.

Door BMW's nieuwe classificering binnen zijn gamma heet de opvolger van de 1-Reeks Cabriolet nu 2-Reeks Cabriolet. Hij neemt de stijl over van de 2-Reeks Coupé en is net zoals zijn voorganger een compacte vierzitter met stoffen kap. Het openen daarvan duurt slechts 20 seconden en dat kan ook rijdend (tot 50 km/h). Klanten kunnen voor het eerst in een BMW zeker zijn dat hun navigatiekaarten altijd up to date zullen zijn dankzij een geïntegreerde sim-kaart met internetverbinding.

Met zijn 4.432 millimeter is de 2-Reeks Cabriolet 72 millimeter langer dan zijn voorganger. De wielbasis wordt met 30 millimeter uitgerokken tot 2.690 millimeter. De auto is ook 26 millimeter breder (1.774 millimeter). De koffer wint bovendien aan volume en is voortaan 335 liter groot (+ 30 liter) met het dak dicht en 280 liter (+ 20 liter) met geopende kap. De passagiers worden beschermd door frontale, zijdelingse en hoofdairbags en rolbeugels. Een actieve motorkap moet voetgangers beschermen tegen de gevolgen van een aanrijding.

Het motorenpalet wordt gedomineerd door een turbozescilinder met 326 pk (M235i). Daarna volgen de turboviercilinders 228i en 220i met respectievelijk 245 en 184 pk. Er is ook een dieselversie, de 220d, met 190 pk. Zoals altijd bij BMW is de optie- en accessoirecatalogus bijzonder uitgebreid. Naast de eerder aangehaalde draadloze updates voor het navigatiesysteem kan de cabriolet ook met de wereld verbonden blijven via sociale netwerken zoals Twitter of Facebook. De 2-Reeks Cabriolet kan worden ontdekt tijdens het autosalon van Parijs, van 4 tot 19 oktober.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten