Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / BMW-updates voor 2015

Geschreven door Olivier Duquesne op 14-01-2015

De lente komt vroeg bij BMW, dat een stortvloed aan nieuwigheden voorstelt op de 2-Reeks, 2-Reeks Active Tourer, de 3-, 4- en 5-Reeks, de i8 en bepaalde M-producten.

De eeuwige strijd tussen de drie Duitse premiumconstructeurs Audi, BMW en Mercedes heeft BMW ertoe aangezet om een golf aan evoluties voor te stellen voor een groot deel van zijn modelfamilie.

2-Reeks

De in de Verenigde Staten bijzonder populaire 2-Reeks (coupé en cabrio) krijgt een nieuwe 18i-versie. Die maakt niet langer gebruik van een 2.0-viercilinder, maar wel van de 1.5-turbodriecilinder uit de Mini-familie. Hij ontwikkelt 136 pk en 220 Nm. Hoewel hij beter presteert dan zijn voorganger, daalt het normverbruik van 5,6 naar 5,1 l/100 km. Daardoor daalt ook de CO2-uitstoot van 130 naar 118 g/km. Daarnaast kan de 220d Coupé voortaan worden besteld met de vierwielaandrijving xDrive. En ten slotte wordt het aantal packs en personaliseringsmogelijkheden uitgebreid, terwijl een nieuwe versie van het Professional-navigatiesysteem met verbeterde schermresolutie zijn opwachting maakt.

2-Reeks Active Tourer

De nog maar pas op de markt gebrachte 2-Reeks Active Tourer krijgt een nieuwe instapdiesel in de vorm van de 214d. Die wordt aangedreven door een driecilinder met 95 pk en 220 Nm, die afhankelijk van de uitrusting 3,8 tot 3,9 l/100 km verstookt en 99 tot 104 g/km aan CO2 uitstoot. Nieuw is de optie Travel Package, een pakket dat bestaat uit een verschuifbare achterbank, dakrails, klaptafeltjes achterin en vloer- en koffermatten.

3-Reeks berline en Touring

De instapdiesel 316d krijgt een nieuwe tweeliter met verbeterd rendement. Hij levert nog steeds 116 pk, maar het koppel stijgt met 10 Nm tot 270 Nm, terwijl het verbruik en de uitstoot dalen, van 4,3 naar 3,9 l/100 km en van 113 naar 102 g/km voor de berline.

4-Reeks

Alle 4-Reeksen hebben voortaan recht op een 18d-versie met 150 pk en 320 Nm. Van deze nieuwe tweeliterdiesel verschijnt eveneens een 20d-versie met 190 pk en 400 Nm, of 6 pk en 20 Nm meer dan de vorige 20d. De 4-Reeksen met vernieuwde diesel zijn herkenbaar aan een grotere uitlaatpijp met een diameter van 75 millimeter.

5-Reeks

De 5-Reeks ondergaat een aantal esthetische wijzigingen en de 520d is voortaan verkrijgbaar met xDrive-vierwielaandrijving. Alle versies (behalve de M Performance) worden daarnaast aangeboden met het nieuwe pack Edition Sport, met een leren sportstuur, led-mistlampen, High Gloss Shadow Line (chroom op het koetswerk vervangen door zwarte elementen) en exclusieve velgen. Ten slotte doen nieuwe velgen hun intrede in het gamma.

i8

BMW's sportwagen van de toekomst met plug-in hybride technologie ziet zijn standaarduitrusting opgewaardeerd terwijl ook meer opties verkrijgbaar zijn. Daarnaast kan hij voortaan worden besteld met het Pure Impulse Experience, een soort persoonlijk evenementenbureau dat klanten uitnodigt op culturele gebeurtenissen, reizen en restaurants. Bovendien staan nu ook matte kleuren in de optielijst.

M3 en M4

De M3 berline, M4 Coupé en M4 Cabriolet kunnen nog meer worden gepersonaliseerd. Het kleurenpalet is uitgebreid, onder meer met matte kleuren. Ook voor het interieur zijn meer tinten verkrijgbaar dan voordien.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten