Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Brabus G V12 S Biturbo

Geschreven door Olivier Duquesne op 24-02-2009

De G-Klasse die Brabus in Genève presenteert is al even exorbitant krachtig en luxueus als hij duur is. De ouderwetse terreindinosaurus is in een mobiel allewegenkantoor veranderd.

Nu de Mercedes G-Klasse zijn dertigste verjaardag viert, wordt hij door Brabus opgedreven tot een monster met 700 pk, zodat hij 200 pk meer heeft dan de op zichzelf al overdreven sterke G 55 AMG. De tuner uit het Duitse Bottrop maakte hiervoor gebruik van de V12 biturbo uit de Mercedes S 600 waarvan de cilinderinhoud vergroot werd van 5,5 tot 6,3 liter. Hierdoor produceert deze motor 515 kW (700 pk) en 1.320 Nm (begrensd tot 1100 Nm om de versnellingsbak te sparen). De overbrenging op de vier wielen geschiedt via een vijftrapsautomaat. Het uitlaatsysteem is herwerkt en kreeg verchroomde sierstukken die zijdelings voor de achterwielen geplaatst werden. De ophanging en de remmen werden voor de gelegenheid natuurlijk ook aangepast. Vanzelfsprekend levert een wagen van dit kaliber buitensporige prestaties: hij brult zichzelf naar 100 km/h in 4,3 seconden en haalt een topsnelheid die begrensd werd op 240 km/h. De motor moet het koetswerk met de stroomlijn van een schuur naar 260 km/h kunnen stuwen, maar dat vindt men zelfs bij Brabus van het goede teveel. Over het verbruik zwijgt men in alle talen. We weten wel dat de motor voldoet aan de bijna achterhaalde Euro 4-norm.

Het uiterlijk van de G-Klasse werd ook aangepast, soms om aerodynamische redenen. Het eerste wat opvalt aan de wagen zijn de led-dagrijlichten en ook de achterbumper is nieuw. Vanbinnen wordt de toon gezet met een kilometerteller tot 280 km/h. Op vraag van de klant kan deze G V12 S volgens Brabus in een mobiel allewegenkantoor omgebouwd worden. Er kunnen communicatie- en werkmiddelen toegevoegd worden dankzij de achtduimschermen achterin. Deze laatsen kunnen ook als televisiescherm of in combinatie met de DVD-speler gebruikt worden. U vraagt zich af wat deze performante oer-offroader moet kosten? Vanaf 379.000 euro (Duitse prijs) staat hij op uw oprit.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten