Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Bugatti Veyron Grand Sport « L'Or Blanc »

Geschreven door Olivier Duquesne op 01-07-2011

Bugatti en de Königliche Porzellan-Manufaktur van Berlijn hebben de handen in elkaar geslagen om een Veyron Grand Sport te bouwen met interieur- en exterieurelementen in... porselein.

De Bugatti Veyron Grand Sport 'L'Or Blanc' is een uniek stuk. Hij is namelijk deels gemaakt uit porselein. Bij de bouw van dit verzamelstuk kwam niet enkel precisiewerk van de ontwerpafdeling uit Molsheim kijken, maar ook dat van de vakmannen van de Berlijnse Königliche Porzellan-Manufaktur. De porseleinfabriek wou in het begin enkel een porseleinen olifant van Rembrandt Bugatti aanbieden bij de Veyron Grand Sport, maar de denkoefening mondde uiteindelijk uit in een met wit en blauw en fijne keramiek getooide wagen.

Het was een lang en nauwgezet proces. De auto werd eerst in schitterend wit geverfd. Vervolgens werden accenten aangebracht met plakband van Japans vloeipapier. Dat werk heeft meerdere weken in beslag genomen. De wagen werd met zijn plakbandtekeningen naar het schildersatelier gebracht. Om met de hand elke millimeter met blauwe verf te bedekken waren drie weken nodig. Er werden eerst vijf lagen vernis gelegd en daarna werden de twaalf porseleinen elementen op het koetswerk en in het interieur geplaatst.

De olifant is uiteindelijk terug te vinden als reliëfbeeld op de porseleinen inzetstukken. Meer bepaald op de centrale doppen van de velgen, de brandstofklep, het dopje van het oliereservoir, het 'EB'-logo, de inzetstukken in de zijkant van de middentunnel, de plaat tussen de stoelen en de verwijderbare bekerhouder in de middenconsole. De randen van deze bekerhouder zijn met diamanten bezet. Hij hangt samen met de picknickkoffer die bij de wagen aangeboden wordt. De Bugatti 'L'Or Blac' zal 1,65 miljoen euro kosten.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten