Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Bugatti Veyron Legend Jean-Pierre Wimille

Geschreven door Olivier Duquesne op 24-07-2013

Onder de noemer Legends gaat Bugatti zes hoogst exclusieve speciale reeksen maken van de Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse. De eerste is gewijd aan voormalig Bugatti-rijder Jean-Pierre Wimille.

Tijdens het befaamde concours d'élégance van Pebble Beach (16 tot 18 augustus) zal Bugatti de Veyron Legend Jean-Pierre Wimille voorstellen. Het is de eerste auto van een reeks unieke Grand Sport Vitesses, gewijd aan mensen die een cruciale rol hebben gespeeld in de geschiedenis van het merk. De Jean-Pierre Wimille, genoemd naar een Frans autocoureur die met Bugatti een aantal klinkende overwinningen behaalde, is getooid met de blauwe kleur die zo kenmerkend was voor de Franse auto's uit die tijd. Met zijn achtliter-W16 van 1.200 pk haalt hij een topsnelheid van 409 km/h.
Jean-Pierre Wimille (1908-1949) was twee maal eindwinnaar van de 24 Uren van Le Mans, de eerste keer, in 1937, met een 57G Tank (die meteen de inspiratiebron vormde voor deze speciale reeks) en in 1939 met een 57C Tank. In 1947 bezorgde Parijzenaar Wimille Bugatti zijn laatste overwinning in Bois de Boulogne, met een Monoposto Type 59/50 B van 4,7 liter. Van deze speciale editie zullen slechts drie exemplaren worden gebouwd.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten