Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Cadillac CT6: nieuw vlaggenschip, ook voor Europa

Verwachte lancering : 15-02-2016

Geschreven door Olivier Duquesne op 01-04-2015

Met de CT6 onthult Cadillac op het salon van New York een rivaal voor de Duitse topklasseberlines. Als vaandeldrager zit deze 5,18 meter lange vierdeurs propvol toptechnologie.

Cadillac nieuwe topmodel heet CT6 en wijdt het nieuwe Omega-platform van GM in, dat voor een groot deel van aluminium is vervaardigd. Dat materiaal is niet alleen stijf, maar ook licht, waardoor de 5,18 meter lange CT6 een knap resultaat neerzet op de weegschaal: met de 2.0-viercilinderturbomotor van 269 pk blijft het leeggewicht onder de 1,7 ton. Verder omvat het motorenpalet nog een nieuwe atmosferische V6 van 340 pk, maar de interessantste krachtbron is allicht de gloednieuwe 3.0-biturbo-V6 van 400 pk en 543 Nm, standaard voorzien van actieve cilinderuitschakeling en stop-starttechnologie. Deze krachtbron wordt gekoppeld aan een eveneens nieuwe achttrapsautomaat.

Als uithangbord voor Cadillac is de CT6 uitgerust met een hele waaier toptechnologie. Zo beschikt hij standaard over een 360-gradencamerasysteem dat niet alleen parkeren vergemakkelijkt, maar ook automatisch zijn beelden opslaat wanneer de veiligheidssystemen worden geactiveerd. Verder zit er op de CT6 ook een nachtzichtsysteem, een automatische noodremhulp met voetgangerherkenning en een systeem dat de remdruk aanhoudt wanneer de auto stilstaat, zodat je in de file je voet van het rempedaal kunt halen. Daarnaast is ook vierwielaandrijving verkrijgbaar, net als meesturende achterwielen.

Het weelderige interieur maakt in ruime mate gebruik van hout en leer. Veel aandacht ging naar de connectiviteit, met een multimediasysteem met 10,3 duim groot aanraakscherm met schriftherkenning en touchpad op de middenconsole. Ook een draadloos oplaadsysteem voor je smartphone is aanwezig, net als een Wi-Fi-hotspot. De achterpassagiers verwent de CT6 met afzonderlijk verstelbare stoelen, 10 duim grote schermen, een klimaatregeling met vier temperatuurzones en zelfs een Bose Panaray-audiosysteem met 34 speakers verdeeld over het interieur. In Europa mogen we deze topklasselimousine verwachten begin 2016.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten