Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Cadillac ELR

Geschreven door Olivier Duquesne op 16-01-2013

Op het salon van Detroit heeft Cadillac de coupé ELR voorgesteld. Hij gebruikt hetzelfde aandrijfgeheel als de Chevrolet Volt en de Opel Ampera, maar dan krachtiger. Hij ontwikkelt namelijk 209 pk.

De Cadillac ELR, die is geïnspireerd op de conceptcar Converj, is een elektrische 2+2 coupé met rijbereikuitbreider. Zijn elektromotor levert een maximaal vermogen van 209 pk, tegenover 150 pk voor de Volt en de Ampera, en ontwikkelt een koppel van 400 Nm. De stroom komt van lithium-ion-batterijen van 16,5 kWh die in T-vorm tussen de twee assen geplaatst zijn, maar kan ook aangeleverd worden door een generator die aangedreven wordt door een 1,4-liter benzinemotor met 86 pk. Dankzij de rijbereikuitbreider kan de ELR 480 kilometer afleggen.

De Amerikaan neemt het ophangingssysteem van de Opel Astra GTC over: de HiPerStrut-voorwielophanging met componenten in gesmeed aluminium, om het gewicht vooraan te verminderen, en de semi-onafhankelijke torsieas met Watt-parallelogram achteraan. De schokdemping is continu variabel. Het stuur is elektrisch bekrachtigd met een dubbele tandwiel- en tandheugelmechaniek. Wanneer de wagen vertraagt, wordt stroom naar de batterijen gepompt via regeneratie.

De ELR verplaatst zich geruisloos, maar in samenwerking met de Amerikaanse vereniging voor blinden werd een functie toegevoegd om voetgangers te waarschuwen. Die wordt ingeschakeld door de bestuurder. Binnenin legt Cadillac duidelijk het accent op luxe. Het interieur is bekleed met leder en afgewerkt met chroom en hout, de dakbekleding is van alcantara. De achterbank kan neergeklapt worden. De navigatie met aanraakscherm behoort tot de standaarduitrusting. De ELR beschikt eveneens over handgebarenherkenning. In Europa zou hij in 2014 op de markt komen.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten