Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Caterham Seven-gamma herwerkt

Geschreven door Olivier Duquesne op 23-03-2015

Caterham heeft het aanbod van zijn Seven herschikt. Drie nieuwe versies komen bestaande modellen vervangen. Zo is er een Seven 275 met een 1.6-Ford Sigma-viercilinder.

Caterham rationaliseert het gamma van de Seven om nog vijf versies te behouden in het Verenigd Koninkrijk en drie bij ons. In België beperkt het gamma zich voortaan tot de 165, de 275 en de 485. Het belangrijkste nieuws bij ons is de 275. Die wordt aangedreven door een 1.6-viercilinder met 135 pk van de Ford Sigma-familie, die de roadster een topsnelheid geeft van 196 km/h. In zijn basisversie S weegt hij slechts 540 kilo en sprint hij van 0 naar 100 km/h in 5 seconden. Verder bestaat het gamma uit de 165 met zijn 80 pk sterke turbodriecilinder van 660 cc en de 485, die 240 pk haalt uit een 2.0-viercilinder.

Om de zaken te vereenvoudigen, biedt Caterham het basisuitrustingsniveau S aan, dat kan worden vervolledigd met het R-Pack. Dat laatste bestaat onder meer uit een sportophanging, een sperdifferentieel en een dashboard in koolstofvezel. Beide inzittenden worden met een vierpuntsharnas vastgesnoerd in sportstoelen in composietmateriaal. In het Verenigd Koninkrijk bestaat daarnaast nog de Seven 620 met 314 pk, die je bij ons enkel kan invoeren als je hem zelf homologeert. Deze sportieve topversie sprint van 0 naar 100 km/h in 2,8 seconden en zijn tweeliter-Duratec van Ford gaat voluit door tot 250 km/h.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten