Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Chevrolet Corvette 427 Convertible

Geschreven door Olivier Duquesne op 17-01-2012

Het is bijna zestig jaar geleden dat de Corvette werd gelanceerd. Die verjaardag wil Chevrolet vieren met de 427, een speciale editie van de cabriolet. Er zal ook een 60th Anniversary-pakket verkrijgbaar zijn op het volledige gamma.

De Corvette werd gelanceerd op 30 juni 1953. Hij wordt dus 60 in 2013. Nochtans wil Chevrolet die verjaardag al dit jaar vieren, met een speciale reeks en een pack. De Chevrolet Corvette 427 Convertible Collector Edition wordt aangedreven door een V8 met een cilinderinhoud van 427 cubic inches ofte 7 liter en een vermogen en koppel van respectievelijk 512 pk en 637 Nm. Het gaat meer bepaald om de motor van de Z06. De motorkap, de spoiler en de vloer zijn van koolstofvezel, waardoor de cabriolet maar 1.522 kilo weegt. Met een dergelijke verhouding gewicht-vermogen zijn de prestaties natuurlijk onthutsend: 0 tot 96 km/h in 3,8 seconden en een topsnelheid van 306 km/h.

Uiterlijk neemt de 427 globaal gezien de stijl van de coupé Z06 over. Het verschil is dat hij open kan en dat hij is uitgerust met velgen van 19 duim vooraan en 20 duim achteraan. De eerste Chevrolet Corvette 427 Convertible Collector Edition zal op 21 januari in Arizona worden geveild bij Barrett-Jackson. In de zomer zal hij in de Verenigde Staten te koop zijn. Net als alle andere Corvetters zal deze versie kunnen worden uitgerust met het 60th Anniversary-pakket, met specifieke logo's. Verder heeft hij een koetswerk in Artic-wit en een lederen interieur in Diamond-blauw. Als optie kan hij stripings in Pearl Silver Blue krijgen.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten