Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Citroën C1

Geschreven door Olivier Duquesne op 24-02-2014

De nieuwe Citroën C1 is een tweelingbroer van de Peugeot 108 en Toyota Aygo en beleeft zijn werelddebuut in Genève. Hij is verkrijgbaar met 3 of 5 deuren en met een groot stoffen schuifdak.

Tijdens het salon van Genève (6-16 maart) ontdekken we de tweede generatie van de drieling Citroën C1, Peugeot 108 en Toyota Aygo. Na Peugeot stuurt ook Citroën ons de eerste beelden van zijn jongste telg, zodat het wachten nu enkel nog op Toyota is. Vooraan verschilt hij zeer duidelijk van zijn broer 108, maar verder lijken ze als twee druppels water op elkaar. De 3,46 meter korte auto is verkrijgbaar met drie of vijf deuren. Net zoals Peugeot biedt Citroën een groot, stoffen schuifdak aan met de naam Airscape. Het merk met de dubbele visgraat wil zich onderscheiden met veel personaliseringsmogelijkheden, met bijvoorbeeld tweekleurige koetswerken of stoelen.

De Citroën C1 is verkrijgbaar met een zevenduims aanraakscherm. Daar worden onder meer de beelden weergegeven van de optionele achteruitrijcamera. De interface wordt ook gebruikt door het Mirror Screen, dat de apps en menu's van je smartphone dupliceert. De 840 kilo lichte auto wordt aangedreven door een benzinedriecilinder, namelijk een 1.0 met 68 pk of een 1.2 met 82 pk. Die zijn gekoppeld aan een manuele of gerobotiseerde vijfbak. Een wegrijhulp voor op hellingen is standaard.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten