Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Coyote S, met meer functies en dashcam

Geschreven door Olivier Duquesne op 21-10-2014

De nieuwe Coyote S-terminal omvat een dashcam om de weg te filmen. De radarverklikker biedt nieuwe functies en waarschuwingen, onder meer voor spookrijders.

Coyote, dat in de Benelux alleen al 770.000 gebruikers kent, waarvan er 560.000 via een aparte terminal werken, heeft de jongste generatie van zijn radarverklikker voorgesteld. De Coyote S met een vierduimscherm neemt alle functies over van zijn voorganger (maar zonder de navigatie), zoals de slaperigheidswaarschuwing en de voorvertoning van verkeer, maar voegt er nog heel wat nieuwe functies aan toe. Om tegemoet te komen aan de kritiek over de efficiëntie van het aanraakscherm krijgt de S drie fysieke knoppen om waarschuwingen te activeren of door het menu te navigeren. Het toestel kan ook volledig met de stem worden bediend, zelfs om een flitscontrole of een file in te geven.

De belangrijkste vernieuwing van de Coyote S is zijn camera. Die werkt als dashcam en filmt permanent de weg. Bij een schok of op expliciete aanvraag van de gebruiker worden de laatste tien minuten bewaard. Op die manier kunnen tot drie sequenties worden geregistreerd en naar de computer doorgestuurd om ze daar te kunnen bekijken en eventueel als bewijsmateriaal te gebruiken voor de verzekering. De camera dient ook voor de 'toegevoegde realiteit'-weergave, waarbij waarschuwingen rechtstreeks worden weergegeven op de weg die op het scherm wordt getoond. Verder zou de camera voldoende gevoelig zijn om ook 's nachts te kunnen werken.

Ook de weergave van verkeersproblemen is verfijnd. Zo wordt de densiteit van de files weergegeven in drie gradaties, met daarbij een schatting van de tijd die je verliest. Bovendien zouden vertragingen preciezer worden weergegeven, en dat kan zelfs op een wegenkaart. Verder zijn vier nieuwe waarschuwingen toegevoegd: ijzel, mist, een gat in het wegdek en spookrijder. Die worden toegevoegd aan de waarschuwingen die al bestonden op de 'nieuwe Coyote'. Verder is de algemene interface herwerkt. De weergave van snelheden en van de alarmniveaus is geëvolueerd, en dat ook op de iCoyote-applicaties (gratis voor wie een terminal heeft gekocht).

De Coyote S is verkrijgbaar vanaf 3 november, maar ligt al vanaf 25 oktober in de nieuwe Coyote Store in Gosselies. Het toestel kost 219 euro, waar je nog abonnementskosten aan moet toevoegen (maximum 12 euro per maand, mogelijkheid om bestaand abonnement over te dragen). Opgelet: wie gebruik wil maken van de gratis maand bij aankoop, moet zijn toestel binnen de 24 uur registreren. Bovendien zijn bepaalde accessoires pas over enkele weken verkrijgbaar. Wie ten slotte zijn oude toestel wil weggeven aan iemand anders, moet een letter van afstand schrijven voor de diefstalbeveiliging.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten