Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Dacia Logan MCV

Geschreven door Olivier Duquesne op 05-03-2013

Dacia onthulde in Genève de nieuwe Dacia Logan MCV, die meer dan ooit een breakversie is van de Logan. Hij bestaat enkel nog als vijfzitter en heeft een minimumkofferinhoud van 573 liter.

Terwijl de eerste Dacia Logan MCV het midden hield tussen een break en een eenvolumer, is zijn opvolger, die op het salon van Genève werd onthuld, een volwaardige break met een klassieke achterklep. In vijfzitsopstelling heeft de 4,49 meter lange Logan MCV voortaan een laadvolume van 573 liter - 63 liter meer dan zijn vierdeursbroertje. Dat volume kan nog worden uitgebreid door de achterbank in ongelijke delen neer te klappen, al houdt de Renault-dochter de lippen stijf over een maximumvolume. Het perscommuniqué houdt het bij de mededeling dat de maximale laadlengte in dat geval 2,70 meter bedraagt.

In het vooronder zijn de motoren uit de rest van het Dacia-gamma verkrijgbaar. Aan dieselzijde gaat het om de 1.5 dCi, met 75 of 90 pk. Daarnaast zijn er twee benzinekrachtbronnen: de atmosferische 1.2-viercilinder van 75 pk en de 1.0 TCe-driecilinder van 90 pk. De Logan MCV wordt vanaf de tweede helft van dit jaar te koop. Dacia maakt zich sterk dat de basisprijs onder de 10.000 euro zal blijven (in Frankrijk kost de instapversie 8.990 euro). De optielijst is dezelfde als die van de vierdeurs en omvat onder andere een navigatiesysteem met aanraakscherm, een USB-aansluiting, een snelheidsregelaar en een parkeerhulp.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten