Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / De Lexus RC F steekt de grote plas over

Geschreven door Olivier Duquesne op 19-09-2014

De Lexus RC F komt naar Europa, en dus ook naar België, terwijl de RC 350 voorbehouden blijft aan de Amerikaanse markt. De sportieve coupé met vier plaatsen wordt aangedreven door een 5.0-V8 met 477 pk.

Lexus heeft beslist om de RC F op Europese wegen los te laten. Deze sportieve versie van een coupé die bij ons niet verkrijgbaar is wordt aangedreven door een 5.0-V8 met 477 pk en 530 Nm gekoppeld aan een automatische versnellingsbak met 8 verhoudingen. Die combinatie maakt een spurt van 0 naar 100 km/u in 4,5 s en een topsnelheid van 270 km/h mogelijk. De Japanse constructeur kondigt een gemiddeld normverbruik aan van 10,8 l/100 km (252g CO2/km). Voor eind 2015 is er echter ook al de hybride variant RC 300h aangekondigd, die met 220 pk wel minder sportief zal zijn.

De krachtige RC F laat zijn temperament los op de achterwielen. De bestuurder wordt bijgestaan door een differentieel met vectoriële koppelverdeling (TVD) en een actieve achterspoiler die zich bij 80 km/h verheft (130 km/h in de Ecomodus). De auto is 4.705 millimeter lang, 1.845 millimeter breed en 1.390 millimeter hoog en heeft vier plaatsen. Voorin wordt het instrumentenbord gedomineerd door een centraal scherm waarvan de weergave verandert naargelang welke van de vier beschikbare rijmodi is geselecteerd. In België is hij te koop vanaf 85.910 euro.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten