Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Definitieve Opel Adam S in Parijs

Geschreven door Olivier Duquesne op 17-09-2014

Opel heeft een sportieve versie van de Adam klaargestoomd voor het salon van Parijs. De Adam S is uitgerust met een 1.4 Turbo met 150 pk en krijgt ook een paar uiterlijke aanpassingen.

Opel breidt het gamma van de Adam uit met een sportieve versie. De Adam S, die begin oktober onthuld wordt op het autosalon van Parijs, heeft net zoals de conceptcar die hem aankondigde een speciale versie gekregen van de 1.4 Ecotec. Die wordt onder druk gezet door een turbocompressor die ingebouwd is in het uitlaatspruitstuk, wat de Euro 6-motor 150 pk en 220 Nm oplevert. De manuele versnellingsbak heeft zes verhoudingen en een stop-startsysteem. Opel belooft een gemiddeld verbruik van 6,4 l/100 km op de Eurocyclus.

Niet alleen de motor is verbeterd, ook aan het chassis is gewerkt om aan de wensen van de bestuurder te voldoen. De Adam S is eveneens uitgerust met de OPC S-remmen (Opel Performance Center). Dat remsysteem is aangepast aan de verschillende formaten van aluminium velgen, zowel die van 17 als die van 18 duim die als optie met banden van 225/35 beschikbaar zijn. Met die uitrusting sprint de Adam S van 0 naar 100 km/u in 8,5 s en haalt hij meer dan 200 km/u.

De sportiviteit van de stadswagen wordt nog in de verf gezet door een paar uiterlijke stijlelementen. Zo krijgt hij een spoilerlip vooraan, zijschorten, een dieper uitgesneden achterbumper om plaats te maken voor de exclusieve uitlaat en een dakspoiler. Verder geniet de Adam S verduisterde zijruiten en ledlampen. Binnenin biedt Opel vier types van stoelen aan, met onder meer Recarostoelen, waarvan er drie het exclusieve voorrecht zijn van deze versie.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten