Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Ferrari F12 Berlinetta

Geschreven door Olivier Duquesne op 29-02-2012

Ferrari heeft beelden vrijgegeven van de berlinetta met V12 die de 599 moet vervangen. Met zijn 740 pk wordt de F12 Berlinetta de allersnelste Ferrari voor de openbare weg ooit.

De Ferrari F12 Berlinetta maakt zijn debuut op het salon van Genève. Deze opvolger voor de 599 GTB Fiorano beschikt over een 6,3 liter grote V12 van 740 pk en 690 Nm die gekoppeld wordt aan een gerobotiseerde F1-versnellingsbak met dubbele koppeling. Daarmee spurt deze 1.525 kilogram zware Ferrari naar 100 km/h in 3,1 seconden en naar 200 in 8,5 seconden. De topsnelheid ligt boven de 340 km/h. Op verbruiksvlak kondigt Ferrari een daling aan van dertig procent ten opzichte van zijn voorganger, wat resulteert in een uitstoot van 350 g CO2/km.

De stroomlijn van deze Italiaan werd bijgeschaafd in de windtunnel. De downforce ging met 76 procent omhoog (123 kilogram bij een snelheid van 200 km/h), terwijl de Cx-waarde verbeterde. De ingenieurs bedachten bijvoorbeeld de Aero Bridge, waarbij de motorkap wordt gebruikt om de luchtstroom beter te kanaliseren en de luchtweerstand te verlagen. Ook het actieve koelingssysteem voor de koolstofceramische remmen draagt zijn steentje bij: de koelingsleuven worden enkel geopend bij hoge temperaturen.

Het ontwerp is het resultaat van een samenwerking tussen de designafdeling van Ferrari en Pininfarina; het spaceframe-chassis van aluminium en de carrosserie (waarvoor twaalf verschillende legeringen worden gebruikt) werden toevertrouwd aan Scaglietti. Tot slot beschikt de Ferrari F12 Berlinetta over een magnetorheologische ophanging (met magnetisch gestuurde metaalpartikels in de ophanging) en een hele rist rijhulpsystemen (een elektronisch differentieel, de tractie- en stabiliteitscontrole F1-Trac, een premium ESP en een high performance ABS).

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten