Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Ford Focus ST bezwijkt voor de diesellokroep

Geschreven door Olivier Duquesne op 27-06-2014

Ford vond het Goodwood Festival of Speed (Verenigd Koninkrijk) de perfecte gelegenheid om zijn gefacelifte Focus ST voor te stellen. De grote verrassing ligt onder de motorkap: de sportiefste Focus-variant kan voortaan ook met een diesel worden besteld.

De gefacelifte Focus ST, die zijn eerste publieke opwachting maakte tijdens de beruchte heuvelklim van Goodwood, heeft vanzelfsprekend recht op de jongste esthetische evoluties van modeljaar 2015. Daarnaast meet de driftkikker van de Ford-familie zich de obligate bodykit aan, terwijl als optie specifieke negentienduimers met Michelinrubber beschikbaar zijn. Hét grote nieuws betreft echter de aandrijving. Naast de 2.0 EcoBoost van 250 pk en 360 Nm (nu met stop-startsysteem) kan de ST-klant voortaan kiezen voor een... diesel. Het betreft een 185 pk en 400 Nm sterke variant van de 2.0 TDCI van het huis, die de Focus in 8,1 seconden van 0 naar 100 km/h brengt. Ford claimt een normverbruik van 4,4 l/100 km, wat overeenstemt met 114 g CO2/km. Beide motoren worden gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak.

De ingenieurs van het merk met het blauwe ovaal hebben zich ook over de besturing en de ophanging van hun middenklasser gebogen. Verder kreeg de Focus ST adaptieve koplampen, een koppelverdeler en een 'intelligente' stabiliteitscontrole die ETS (Electronic Transitional Stability) werd gedoopt. Naar goede ST-traditie gaat de cockpit getooid met drie bijkomende wijzers vanboven in de console, die de turbodruk, olietemperatuur en oliedruk weergeven. De stoelen zijn van Recaro en het nieuwe stuurwiel vertoont een afgeplatte onderzijde. Daarnaast werd ook het dashboard en het aircobedieningspaneel herbekeken. Het koetswerk kan gespoten worden in twee nieuwe kleuren: Stealth (donkergrijs) en Deep Impact (blauw).

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten