Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Ford Ranger, scherpere blik en moderne motoren

Geschreven door Olivier Duquesne op 23-03-2015

De Ranger, Fords pick-up voor Azië, Europa, Zuid-Afrika en Zuid-Amerika, is van look veranderd. Verder heeft Ford aan de dieselmotoren gesleuteld om hun uitstoot te verminderen.

De herwerkte Ford Ranger werd onthuld in het Thaise Bangkok. Zijn zeshoekig radiatorrooster wordt omkaderd door fijnere koplampen. Ook de motorkap en de bumpers werden hertekend. In het interieur is het dashboard vernieuwd om plaats te bieden aan een kersvers infotainmentsysteem met achtduims aanraakscherm. Ook achter het stuur is een digitaal scherm gemonteerd voor het instrumentenbord met dubbele weergave. Verder is aan de ophanging gesleuteld en kreeg de auto een elektrische stuurbekrachtiging “voor een beter rijgedrag bij hogere snelheden”. Tegelijk vergemakkelijkt dit nieuwe systeem manoeuvreren in de stad en wordt het verbruik er met drie procent door verminderd omdat geen pomp meer moet worden aangedreven.

Het verbruik en de uitstoot waren duidelijk belangrijke punten bij deze herontwikkeling van de auto. De 3.2 Duratorq-vijfcilinderdiesel is nog steeds 200 pk en 470 Nm sterk, maar de uitlaatgasrecirculatie werd verbeterd om de efficiëntie te vergroten. De 2.2 TDCi-viercilinder gaat van 150 naar 160 pk, terwijl op bepaalde markten bovendien een variant met 130 pk verschijnt. Verder doet stop-start zijn intrede. Het gevolg van alle verbeteringen is een liefst 18 procent lager normverbruik. Vernieuwend voor een pick-up is dat de Ranger met allerlei veiligheidstechnologie kan worden besteld, zoals een actieve snelheidsregelaar, een botswaarschuwing of een spoorassistent. De herwerkte Ranger komt in 2016 op de markt in 180 landen.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten