Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Ford S-Max evolueert zachtjes

Geschreven door Olivier Duquesne op 15-09-2014

Naast de Mondeo stelt Ford in Parijs de nieuwe S-Max voor. De zevenzits eenvolumer blijft vrij trouw aan de trekken van de conceptcar die vorig jaar in Frankfurt is voorgesteld.

Omdat een embargo is gesneuveld, kunnen we de nieuwe Ford S-Max iets vroeger tonen dan voorzien. De eenvolumer wordt onthuld op het autosalon van Parijs, van 4 tot 19 oktober. Ondanks een paar aanpassingen in vergelijking met de conceptcar die hem vooraf ging in Frankfurt vorig jaar, ziet hij er nagenoeg hetzelfde uit als het prototype. Het dashboard werd wat minder futuristisch, maar de algemene trekken zijn terug te vinden, net zoals het principe van het centrale aanraakscherm omkaderd door de ventilatieroosters.

De constructeur laat nog steeds de mogelijkheid om een derde zitrij te bestellen zodat tot zeven mensen aan boord plaats kunnen nemen. Voor de stoelen op de tweede en derde rij bestaat zelfs een elektrische wegklapfunctie, naast verwarming, ventilatie en een massagefunctie. De kofferklep kan elektrisch en handenvrij worden geopend. Ford heeft ook in veiligheid geïnvesteerd, want de S-Max is uitgerust met een waaier aan camera's en sensoren om aanrijdingen te voorkomen. En verder kan de auto worden uitgerust met adaptieve led-koplampen.

De S-Max wordt gebouwd op het platform van de Mondeo (die in Parijs alweer wordt voorgesteld nadat zijn lancering met twee jaar is uitgesteld als gevolg van de sluiting van de fabriek in Genk) en neemt daar waarschijnlijk heel wat motoren van over. Hoewel nog niets officieel is meegedeeld, gaan we uit van een 1.5 EcoBoost met 160 pk en een 2.0 EcoBoost met 240 pk, naast een 2.0 TDCi met naar keuze 120, 150 of 180 pk. We krijgen meer informatie wanneer de auto officieel zijn publieksdebuut beleeft in Parijs, waarna hij in de zomer van 2015 op de markt komt.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten