Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Honda Civic krijgt facelift en 'Sport'-versie

Geschreven door Olivier Duquesne op 24-09-2014

In Parijs stelt Honda een facelift voor van de Civic-familie. Er komt ook een Sport-versie, die verkrijgbaar is met de 1.6-diesel met 120 pk of de 1.8-benzine met 142 pk.

Honda heeft de Civic onder handen genomen voor een facelift, die in Parijs (4-19 oktober) debuteert. De wijzigingen zijn klassiek voor een dergelijke opfrisbeurt, met nieuwe lichtblokken met geïntegreerde dagrijlichten, hertekende bumpers en nieuwe zijschorten. De Civic berline en de breakversie Tourer krijgen verder led-achterlichtblokken en een dakspoiler met zwarte afwerking.

In het interieur is de afwerking aangepakt en zijn andere stoffen gebruikt. Het multimediasysteem werkt onder Android 4.0.4. De klant navigeert dan via een zevenduims aanraakscherm zoals op een smartphone. Op veiligheidsvlak krijgt de Civic standaard een automatische remhulp bij lage snelheden (tot 30 km/h). Op praktisch vlak behouden beide versies de koffer van 477 (berline) of 624 liter (Tourer).

De grootste nieuwigheid van deze update zit hem in de Sport-versie van het model. De look daarvan is geïnspireerd op die van de Civic Type R (die ook naar Parijs komt), die er volgens Honda aan zit te komen. Dat zie je aan de andere voorbumper, het radiatorrooster met honingraatmotief, de zeventienduimvelgen en de zwarte hemelbekleding. De Civic Sport is verkrijgbaar met de 1.6-diesel met 120 pk en de 1.8-benzine met 142 pk.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten