Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Hundai i40, licht verbeterd recept

Geschreven door Olivier Duquesne op 10-12-2014

De Hyundai i40 ondergaat een opfrisbeurt, maar verandert uiterlijk nauwelijks. Hij krijgt er wel een gerobotiseerde versnellingsbak met zeven verhoudingen bij.

Hyundai vernieuwt de i40 berline en break tegen 2015 via een kleine facelift. De wijzigingen zijn bescheiden aan het model, waarvan op drie jaar tijd zo'n 100.000 exemplaren zijn verkocht. De koplampen zijn anders geplaatst, het zeshoekige radiatorrooster is bijgewerkt en de voorbumper is hertekend, met geïntegreerde led-mistlampen. En dan zijn er nog nieuwe velgen (zestien tot achttien duim). In het interieur zijn het stuurwiel, de middenarmsteunen en de versnellingspook met nieuwe materialen bekleed. De multimediasystemen zijn aan de smaak van vandaag aangepast. En in de breakversie kan je als optie een kofferklep krijgen die automatisch open gaat wanneer je in de buurt komt met de sleutel op zak.

Onder de motorkap laat de Koreaanse constructeur de keuze tussen vier motoren. Op benzinevlak gaat het om de 1.6 GDi met 135 pk of de 2.0 met 165 pk. De 1.7-diesels ontwikkelen 115 en 141 pk. Voor die laatste is dat een winst va 5 pk. Daarnaast kan de grote berline (of break) voortaan worden besteld met een gerobotiseerde zevenbak met dubbele koppeling. Om de bestuurder te helpen introduceert Hyundai het Advanced Traction Cornering Control of ATCC. Dat kan in bochten het gedrag van een sperdifferentieel imiteren via gecontroleerde remingrepen. Daarnaast kan de breakversie voortaan als optie worden geleverd met adaptieve schokdempers (ECS).

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten