Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Hyundai i20 Coupé: min twee deuren, plus extra karakter

Geschreven door Olivier Duquesne op 10-12-2014

Hyundai gaat zijn gamma tegen 2017 aan hoog tempo uitbreiden en vernieuwen. Zo is er de i20 Coupé, die niet alleen twee deuren minder maar ook veel meer stijl heeft dan de vijfdeursversie.

De Hyundai i20 Coupé is de driedeursafgeleide van de Koreaanse veelzijdige stadsauto. De constructeur heeft echter beslist om hem uiterlijk vrij ingrijpend te laten verschillen, van het radiatorrooster tot de achterkant. Zo heeft de Coupé de zeshoekige grille, specifieke plooien op de flanken, lichtmetalen zeventienduimvelgen en een deflector achteraan. De duikende daklijn maakt hem 25 millimeter lager (1.449 millimeter). Hij is 4.045 millimeter lang.

Onder de motorkap van de Coupé debuteert in de loop van 2015 een benzinedriecilinder met turbo, de 1.0 Kappa T-GDi met naar keuze 100 of 120 pk. Voor het zover is, start het aanbod met de 1.25 met 84 pk en de 1.4 met 100 pk, naast twee diesels, een 1.1 met 75 pk en een 1.4 met 90 pk. Deze Euro 6-conforme motoren worden gekoppeld aan handgeschakelde vijf- of zesversnellingsbakken. De 1.4 op benzine is als optie verkrijgbaar met een automaat met vier versnellingen.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten