Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Jaguar F-Type Project 7: concept wordt werkelijkheid

Geschreven door Olivier Duquesne op 25-06-2014

Jaguar gaat 250 exemplaren bouwen van de conceptcar Project 7. Die bijzonder sportieve tweezitter met klapdak is geïnspireerd op de D-Type-racewagen uit 1954 en heeft liefst 575 pk in de neus.

Op het Goodwood Festival of Speed 2013 pakte Jaguar uit met de concept Project 7, een roadster met 550 pk ter ere van de zeven overwinningen die Jaguar heeft geboekt op de 24 Uren van Le Mans. Vandaag wordt de conceptcar een productiemodel in de vorm van een tot 250 exemplaren beperkte reeks. Die wordt op hetzelfde festival onthuld als het prototype. De roadster, die nu twee in plaats van één zitplaats krijgt, wordt aangedreven door een drukgevoede V8 met 575 pk en 680 Nm. Het koppel wordt naar de achterwielen gestuurd via een achttrapsautomaat en een actief differentieel.

Als eerbetoon aan het racepalmares van de constructeur zocht de auto voor zijn koetswerk inspiratie bij de D-Type uit 1954. De roadster krijgt stroomlijnelementen in koolstofvezel, koolstofkeramische remmen en een ophanging met specifieke afstelling. De vierdubbele uitlaatpijpen krijgen een actieve vlinderklep. Dankzij het gebruik van licht aluminium weegt de auto 1.585 kilo, of 80 kilo minder dan de F-Type V8 S Cabriolet. Daarmee kan de Project 7 van 0 naar 100 km/h sprinten in 3,9 seconden en haalt hij een begrensde topsnelheid van 300 km/h.

In het interieur zijn kuipstoeltjes gemonteerd die doen denken aan die uit de racesport, en als optie kunnen ze zelfs met vierpuntsgordels worden uitgerust. Om met de haren in de wind te kunnen rijden, moet je eerst het nooddakje verwijderen, opvouwen en in de 196 liter kleine koffer opbergen. Wanneer regenwolken dreigen, kan je het op een rail terug vastklikken. De 4.519 millimeter lange auto is zonder dak slechts 1.277 millimeter hoog, 30,5 millimeter lager dus dan de F-Type Roadster. Elk van de 250 auto's krijgt een genummerd plaatje. De eerste klanten krijgen hun auto in de tweede helft van 2015 geleverd. Voor de Benelux heeft Jaguar drie exemplaren gereserveerd.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten