Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Jaguar XFR-S Sportbrake

Geschreven door Olivier Duquesne op 25-02-2014

Op het salon van Genève onthult Jaguar een erg sportieve afgeleide van de XF Sportbrake, de XFR-S. Net zoals de gelijknamige berline wordt de break aangedreven door een 5.0-V8 met compressor, 550 pk en 680 Nm.

De Jaguar XFR-S Sportbrake, die van 6 tot 16 maart kan worden bewonderd op het autosalon van Genève, treedt toe tot het selecte R-S-clubje van het merk, maar ook tot de al even kleine groep breaks met een (elektronisch begrensde) topsnelheid van 300 km/h. Om zo snel te zijn, maakt de break gebruik van een 5.0-V8 met compressor van 550 pk en 680 Nm die is gekoppeld aan een achttrapsautomaat. Optrekken van 0 naar 100 km/h duurt 4,8 seconden. Het normverbruik is vastgelegd op 12,7 l/100 km.

Ondanks zijn sportieve roeping blijft deze auto wel een echte break, met een laadvolume van 1.675 liter eens de achterbank is neergeklapt. Hij is afgeleid van de XFR-S berline, maar het chassis en de adaptieve schokdemping zijn achteraan aangepast om meer (en zwaardere) bagage te kunnen vervoeren dan de vierdeurs. In vergelijking met de 'gewone' Sportbrakes (die enkel met een dieselmotor verkrijgbaar zijn) is de stroomlijn herwerkt om de stabiliteit bij extreme snelheden te garanderen en om de auto een meer dynamische look te geven.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten