Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Jeep Grand Cherokee SRT8

Geschreven door Olivier Duquesne op 30-08-2011

Jeep lepelt een 6,4 liter grote Hemi-V8 in de nieuwe Grand Cherokee voor de langverwachte SRT8-variant. De supersportieve SUV krijgt een adaptief onderstel. Hij wordt onthuld in Frankfurt.

De Jeep Grand Cherokee SRT8 haalt liefst 477 pk (351 kW) en 630 Nm uit een 6.4-V8. De automatische versnellingsbak heeft een manuele stand met peddels aan het stuur. De sprint naar 100 km/h duurt slechts 4,8 seconden en de Jeep stormt door tot 255 km/h. De constructeur legt er bovendien de nadruk op dat de zware kolos in slechts 35 meter tot stilstand komt wanneer de remmen bij 100 km/h worden ingetrapt.

De krachtigste Jeep ooit krijgt een actieve ophanging met de naam Selec-Track. Die biedt vijf programma's: Auto, Sport, Tow (slepen), Track (circuit) en Snow (sneeuw). Hij heeft een erg agressief uiterlijk, met twee luchtuitlaten op de motorkap, een liefst 3 centimeter verlaagde ophanging, een voorbumper die over de grond schraapt, twintigduimvelgen, een diffusor achteraan, twee uitlaatpijpen met een diameter van 10 centimeter elk en een dakspoiler.

Het interieur van de SRT8 onderscheidt zich daarentegen door zijn soberheid en sportieve inslag, met stoelen in Nappaleer en alcantara. Ter decoratie zijn hier en daar elementen in koolstofvezel aangebracht. Een open dak in twee delen brengt licht in het zwarte interieur. In het eerste trimester van 2012 komt dit monster op de Europese markt, nadat hij in Frankfurt zijn werelddebuut beleeft.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten