Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Lamborghini Aventador LP 700-4 Roadster

Geschreven door Olivier Duquesne op 12-11-2012

De Lamborghini Aventador krijgt een roadsterversie. Het dak in ultralicht koolstofvezel moet met de hand worden verwijderd. De 6.5-V12 met 700 pk blijft ongewijzigd.

De Lamborghini Aventador LP 700-4 krijgt een roadster-afgeleide. Deze targa heeft een hard dak in koolstofvezel dat uit twee stukken is opgebouwd en niet meer dan 6 kilo weegt. Het wegnemen of plaatsen moet met de hand gebeuren. In de neus is een specifiek bergvak voor de dakdelen gemaakt. Een elektrisch windscherm maakt dat de twee inzittenden zichzelf enigszins uit de wind kunnen zetten. Een deflector op de voorruit, die net zoals het dak manueel moet worden geïnstalleerd, moet luchtwervelingen tot een minimum beperken.

De motorkap achterop de auto is hertekend. Ze vertoont twee zeshoekige vensters om de 700 pk sterke V12 te kunnen bewonderen die centraal achterin ligt en de vier wielen aandrijft. Maar de motorkap is ook aangepast om de luchtstromen te optimaliseren en om regenwater goed af te kunnen voeren. De motor wordt standaard uitgerust met uitschakelbare cilinders en stop-start om brandstof te besparen. Dat weerhoudt de brute Italiaan er echter niet van om in 3 seconden naar 100 km/h te spurten en een topsnelheid te halen van 350 km/h. Dat zijn even vlotte tijden als de coupé. Ondanks het weinig gesofisticeerde dak vraagt Lamborghini toch meer dan 300.000 euro exclusief belastingen voor de Aventador Roadster.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten