Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Lamborghini Aventador LP 720-4 50° Anniversario

Geschreven door Olivier Duquesne op 23-04-2013

Om zijn vijftigste verjaardag te vieren, heeft Lamborghini een tot 100 exemplaren beperkte reeks gelanceerd van de Aventador. Deze LP 720-4 50° Anniversario is krachtiger en performanter.

De Lamborghini Aventador LP 720-4 50° Anniversario, die werd onthuld in Sjanghai, levert 720 pk, wat 20 pk meer is dan de standaard Aventador. Die extra pk's zijn het gevolg van een specifieke afstelling voor de 6.5-V12, die is gekoppeld aan Lamborghini's ISR-versnellingsbak. Om stroomlijntechnische redenen hebben de ingenieurs de neus en de achterkant van de auto aangepast. Vooraan zijn de luchtinlaten en de splitter vergroot en kleine vleugeltjes toegevoegd. Achteraan zijn het ventilatierooster voor de motorruimte en de diffuser vergroot. De Aventador spurt naar 100 km/h in 2,9 sec en haalt een topsnelheid van 350 km/h.

Deze speciale reeks ter ere van het merkjubileum wordt in slechts 100 exemplaren gebouwd, die uiteraard allemaal een serienummer krijgen. Hij wordt gelakt in Giallo Maggio (meigeel), een kleur die erg populair was voor de Miura (1966-1973). Ze verwijst ook naar de oprichting van het merk in 1963. Deze levendig gele lak omvat een laag met extreem reflecterende deeltjes zodat de Aventador letterlijk schittert in de zon. Het leer voor de stoelen is behandeld volgens een speciaal kleur- en looiprocédé. De beschikbare kleuren voor de stoelen - zwart, bruin en geel - zijn een verwijzing naar de thuisregio van Lamborghini, Emilia-Romagna.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten