Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Lamborghini Gallardo LP 570-4 Super Trofeo Stradale

Geschreven door Olivier Duquesne op 12-09-2011

De Lamborghini Gallardo LP 570-4 Super Trofeo Stradale is rechtstreeks afgeleid van de raceauto uit het kampioenschap Lamborghini Blancpain Super Trofeo. Hij wordt maar in beperkte mate gebouwd.

Om van een racer een straatauto te maken, haalt de Lamborghini Gallardo LP 570-4 Super Trofeo Stradale zijn karakter uit de auto voor het Blancpain-kampioenschap, die zelf een afgeleide is van de Gallardo Superleggera. Door veelvuldig gebruik van koolstofvezel weegt de coupé slechts 1.340 kilo, of 70 kilo minder dan een Gallardo LP 560-4. Met de 570 pk (419 kW) van de V10 geeft dat een verhouding gewicht-vermogen van 2,35 kg/pk. De prestaties zijn dan ook explosief: 0 naar 100 km/h duurt 3,4 seconden, 0 naar 200 km/h vergt 10,4 seconden en de topsnelheid ligt op 320 km/h.

De overbrenging op de vier wielen gaat via een gerobotiseerde versnellingsbak (e-gear) met zes versnellingen en een lanceerfunctie met de naam “Thrust Mode”. De remmen zijn erg krachtig, met schijven van 365 millimeter vooraan en 356 millimeter achteraan die worden aangegrepen door aluminium klauwen met acht zuigers vooraan. Als optie kan een systeem met koolstofkeramische schijven van 380 millimeter worden besteld. De banden zijn Pirelli's P Zero Corsa van 19 duim.

Deze Gallardo is straatgehomologeerd maar perfect aangepast aan het circuit. De grote spoiler achterop kan met de hand worden versteld in functie van het parcours en de omstandigheden. De motorkap met gespen bevestigt de sportieve wortels van de auto. Het interieur in alcantara en koolstofvezel maakt een kale indruk. Het kan zelfs als optie worden uitgerust met een rolbeugel en een grote brandblusser. Van de Lamborghini Gallardo LP 570-4 Super Trofeo Stradale worden slechts 150 exemplaren gebouwd.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten