Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Lexus RX: groter en agressiever

Verwachte lancering : 01-07-2016

Geschreven door Olivier Duquesne op 01-04-2015

Op het salon van New York heeft Lexus de nieuwe generatie van de RX onthuld. Die werd een maatje groter en neemt de agressieve look over van zijn compactere broertje NX.

De RX is een van Lexus' meest iconische modellen - hij gaat al 26 jaar mee en was destijds de eerste hybride SUV op de markt - en op zijn eentje goed voor 30 procent van de verkoop van het merk. Op het salon van New York (3-12 april) heeft Toyota's premiumdochter de vierde generatie van deze cross-over voorgesteld, die stilistisch duidelijk verwant is aan de NX, maar een maatje groter is. Bij de generatiewissel groeide de RX dan ook met 12 centimeter, tot een forse 4,89 meter in totaal. Belangrijk voor ons is dat hij nog altijd beschikbaar is als hybride 450h, met een 3.5-V6 op benzine gekoppeld aan een elektromotor. Veel informatie geven de Japanners daarover nog niet prijs, alleen dat het geheel goed is voor “ongeveer 300 pk”. In Amerika is ook een RX 350 verkrijgbaar, met enkel een benzinemotor.

Ook dit keer komt er weer een sportievere F Sport-versie, met een koetswerkkit, specifieke instrumenten en een Sport+-modus boven op de rijprogramma's Eco, Normal en Sport, die ingrijpt op de ophanging en het stuur. Deze variant is voorbehouden aan de vierwielaangedreven versies. Voor de rest trekt de nieuwe RX volop de kaart van de rijhulpsystemen, met het Lexus Safety System+. Grofweg gesteld bundelt dat een automatische noodremfunctie, een automatische snelheidsregelaar, een spoorassistent en automatische grootlichten. Ook een intelligente parkeerassistent en een systeem dat waarschuwt voor achteropkomend verkeer staan op het programma, net als een head-updisplay.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten