Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Mansory Lamborghini Aventador

Geschreven door Olivier Duquesne op 30-03-2012

De tuner Mansory kreeg een Lamborghini Aventador in handen en gaf de stier (nog) meer agressie. Zonder het gebruik van een turbo won hij nog 54 pk. Wat donzig leer zorgt voor de nodige zachtheid.

Een 'gewone' Aventador levert al 700 pk. Door aan de motorsturing en de uitlaatlijn te sleutelen slaagt Mansory er echter in om daar 754 pk en 750 Nm (+ 60 Nm) van te maken. Daarmee heeft het Italiaanse monster nog maar 2,8 seconden nodig om naar 100 km/h te spurten, wat 0,1 seconde sneller is. De topsnelheid stijgt met 5 km/h tot 355 km/h.

Mansory maakt echter vooral op esthetisch vlak het verschil, met 40 millimeter bredere vleugels vooraan en 50 millimeter achteraan. Verder krijgt hij een vaste spoiler, zijschorten en een herwerkte diffuser. Het dak en het motorcompartiment worden uit koolstofvezel gemaakt. De gesmede velgen met koolstofvezel sierstukken van 20 en 21 duim worden omvat door banden in de maat 255/30 ZR 20 vooraan en 345/25 ZR 21 achteraan.

In het interieur zijn enkel luxematerialen gebruikt. De preparateur geeft aan dat zijn werk aan de stoelen en het dashboard perfect aansluit bij Lamborghini's eigen personaliseringsprogramma. Zo is het leer bijvoorbeeld behandeld om donzig zacht aan te voelen. Bovendien is ook in het interieur veel met koolstofvezel gestrooid.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten