Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / McLaren 12C Spider

Geschreven door Olivier Duquesne op 03-07-2012

McLaren-liefhebbers kunnen hun droomauto nu ook zonder dak bestellen. De 12C Spider. Is een supersportieve tweezitscabrio met een hard dak dat elektrisch kan worden weggeklapt. Centraal achterin ligt nog altijd een V8-biturbo van 3,8 liter met 625 pk.

McLaren leidde een tweezitscabrio af van zijn coupé MP4-12C. De 12C Spider behoudt het technische DNA daarvan, maar biedt de mogelijkheid om met de haren in de wind rond te scheuren. Het harde dak kan in 17 seconden elektrisch open of dicht worden geklapt. Dat kan ook tijdens het rijden, bij snelheden tot 30 km/h. De roadster is uitgerust met een passieve koprolbescherming en maakt gebruik van dezelfde 3,8 liter grote V8-biturbomotor met 625 pk en gerobotiseerde zevenversnellingsbak met dubbele koppeling SSG als zijn gesloten evenknie.

Volgens de constructeur biedt Spider nagenoeg dezelfde prestaties als de coupé, aangezien de gewichtstoename beperkt kon worden gehouden tot 40 kilo. Zo zou de tijd om van 0 tot 100 km/h te sprinten nog steeds 3,1 seconden bedragen, terwijl de roadster 9 seconden nodig zou hebben vanuit stilstand 200 km/h te bereiken in plaats van 8,8 seconden. Ook de topsnelheid zou maar een tikkeltje lager liggen: 329 in plaats van 333 km/h. Het verbruik zou daarentegen ongewijzigd blijven, met 11,7 l/100 km voor de gemengde normcyclus (CO2-uitstoot van 279 g/km). De McLaren 12C Spider zal verkrijgbaar zijn vanaf november 2012.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten