Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Mercedes-AMG GLE 63 Coupé is een beest

Geschreven door Olivier Duquesne op 12-01-2015

Mercedes' SUV-coupé GLE Coupé komt naar Detroit in zijn extra krachtige 63 AMG-variant. Zijn 5.5-V8 met twee turbo's stuurt 557 pk naar de vier wielen, en in de S-versie zelfs 585 pk.

De Mercedes-AMG GLE 63 Coupé 4Matic wordt aangedreven door een 5.5-V8 met twee turbo's. Die perst er 557 pk uit, en er is zelfs een S-versie met 585 pk. Het koppel piekt op respectievelijk 700 en 760 Nm. De achtcilinder is gekoppeld aan een zeventrapsautomaat 7g-Tronic Speedshift Plus. Het geheel laat de kloon van de BMW X6 van 0 naar 100 km/h sprinten in 4,3 seconden (4,2 tellen voor de S-versie), maar ze krijgen allebei een op 250 km/h begrensde topsnelheid.

De bestuurder kan kiezen uit meerdere rijprogramma's (glad wegdek, individueel, comfort, sport of sport plus) via een knop op de middenconsole. De permanente vierwielaandrijving gebruikt een specifieke transferbak met een statische koppelverdeling van 40/60 tussen de voor- en de achteras. De sportophanging met luchtveren en adaptieve schokdempers wordt gecombineerd gecombineerd met actieve antirolstangen.

De Mercedes-AMG GLE 63 Coupé 4Matic heeft recht op alle onderscheidende trekken van de sportieve modellen van de constructeur, zoals specifieke bumpers, een motorkap met twee extra welvingen, een radiatorrooster met twee verchroomde latten en zwarte wielkastverbreders. Verder is de snelste GLE Coupé herkenbaar aan rode remklauwen achter 22-duimvelgen.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten